Fórum
Az ambuláns nőgyógyász többéves gyakorlatával rendelkező doktor úr kész megosztani Önnel saját tapasztalatait. Kérdése van? Megkérdezheti a doktor Stummer János urat a Fórumban.
Új hozzászólás
Novofem
Katalin (20.01.2012 10:56) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megtudni, hogy hyperplázia kezelésére valóban jó-e a Novofem? Azt olvastam a neten hogy a hyperpláziát ösztrogén túlsúly okozza, viszont a Novofem éppen ösztrogén túlsúlyos gyógyszer. Ráadásul a betegtájékoztatón az van, hogy ne szedje, ha ilyen betegsége van. Akkor miért írták fel mégis? Köszönettel: Katalin
méhpolyp
Timi (07.01.2012 21:28) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megtudakolni Öntől ,hogy méhpolyp esetén is hasznos sz Indunál szedése? Most derült ki ,hogy van és hát kicsit félek tőle,hogy elfajulhat.Küretet javasoltak ,és tudom ,hogy szükséges.Erre a szerre lennék kíváncsi ,hogy ebben a problémámban is tud e javítani?:( üdv:Timi
megrendelés
Beuska63 (30.09.2011 15:39) [reagál]
Amióta Euróra átváltott a Szlovák gazdaság, utánvéttel Forintért nem lehet megrendelni a terméket? A postás eurót nem vesz át. Hogyan lehet akkor hozzájutni ehhez a termékhez, már szedtem 3/4 évig utána szünetet tartottam, most kezdenék ismét egy kúrát. Ha valaki tudna nekem küldeni utánvéttel, üzenjen itt a fórumon, előre is nagyon köszönöm.
RE: megrendelés
Szilvia Nádai (07.10.2011 11:16) [reagál]
Van 2 doboz Indonal 30x kapszulám 4800.-Ft / doboz áron. Ha valakinek szüksége van rá, jelentkezzen az nszilva@freemail.hu e-mail címen és megbeszéljük, hogy tudom átadni. Üdv. Szilvi
RE: megrendelés
Szilvia Nádai (07.10.2011 11:11) [reagál]
Szia Beuska! Nekem van 2 doboz (1 havi adag) Indonal Woman kapszulám. Összesen 9500.-Ft a két doboz ára (ennyiért vettem én is). Szívesen továbbadom, ha szükséged van rá. Írj az nszilva@freemail.hu e-mail címemre, hogy megbeszélhessük. Üdv. Szilvi
barnázás a fogamzásgátló mellett
Anita (22.09.2011 13:15) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Már a 10. levél yasminelle fogamzásgátlót szedem, ma vettem be a szünet előtti utolsó tablettát. Viszont tegnap késő délután óta meg fog jönni érzésem van és bár a fehérneműmön nem hagyott nyomon a wc papíron láttam, kissé, enyhén barnás a vizeletem. Normális ez néha, vagy elképzelhető, hogy rosszul szívódott fel a tabletta? Mert barnásan szokott kezdődni a dolog, igaz az nyomot is hagy a fehérneműmön, de csak péntek este, szombat reggel felé. Kell-e másképp is védekeznünk, vagy minden maradhat a régiben, elég a tabletta, és folytassam a szünet után a szokott módon pénteken? Válaszát előre is köszönöm!
DIM-endometriózis
HM (17.09.2011 21:58) [reagál]
Tisztelt Doktor úr! Több helyen olvastam, hogy a DIM segít az endometriózis terjedésének leküzdésében. Jelenleg Magyarországon 3 féle terméket találtam aminek köze van a brokkolihoz és tartalmaz DIMet, az egyik az Önök terméke az INDONAL, de a felsorolt ajánlások között endometriózist nem találtam.a további két termék közül az egyik a tesztoszteron termelődését fokozza és body shopok forgalmazzák, nyilván nem erre van szükségem, a másik a brokkoli csíra kivonat, amiben nem említik a dim-et. Kérem segítsen, hogy melyik terméket keressem. Meddőséggel küzdök, több laparaszkópiás műtétem volt, valamint gnrh analog kezeléseim,de a betegség minden alkalommal kiújul és a lombik próbálkozások továbbra is sikertelenek. Jelenleg az Arwen tornát kezdem el, diétázom és e mellé keresem a DIM-et. Várom válaszát, üdvözlettel: HM
RE: DIM-endometriózis
anonymous (29.10.2011 01:16) [reagál]
Kedves HM! Speciálisan hormonegyensúlytalansággal foglalkozom kiemelten érintetten az endometriosis, PCOS, gyermektelenség, meddőség, mellcsomók, mioma, méhnyak displasia /p3 vagy rosszabb eredmény/. Természetesen ide tartoznak még a ciklus szabálytalanságok, libidó problémák, barnázás stb. Tanácsadással, speciális labor vizsgálatokkal és megoldási és terápiás javaslatokkal tudok segíteni. azenergia@azenergia.hu címen tudsz elérni. Minden jót! Erika
aggodó kamasz
anonymous (04.09.2011 15:52) [reagál]
Tisztelt Doktor úr! Másfél éve szedem a Volina fogamzásgátlót. Mindennap este 9-10között veszem be a tablettát. Most a 7tablettamentes nap után a 8.napon mikor be kellett volna vennem a tablettát 7kor jutott eszembe tehát a legrosszabb esetben is 10órát késtem. A betegtájékoztató szerint ha 12órán belül pótolva van a tabletta nem lehet gond. Ez az első tablettával is így van és bízhatok a tájékoztatóban??? vagy alkalmazzak kiegészítő védekezést és ha igen meddig?
ösztrogén
ösztrogén (02.09.2011 09:30) [reagál]
Babát szeretnénk, voltam vérvételen, ahol kiderült, hogy kevés a progeszteronom, viszont magas az ösztrogénem. Erre kaptam természetes progeszteron utánpótlást, de sajnos az ösztrogénem az egekbe szökött, ugyan emelkedett a progeszteron is. Orvosom az Indonal készítményt javasolta, hogy szedjem, és a "jó" útra téríti az ösztrogént. Kérdésem az lenne, igaz ez? Mármint érdemes nekem szedni ezt a készítményt ilyen problémára? köszönettel várom válaszát
RE: ösztrogén
anonymous (29.10.2011 01:04) [reagál]
Kedves Ösztrogen! Amennyiben még nem találtál megoldást a problémádra, vedd fel velem a kapcsolatot a következő mail címen: azenergia@azenergia.hu Kimondottan ilyen problémákkal foglalkozom már 3 éve nagyon jó eredménnyel. Üdv. Erika
indonal rendelés
Rita Molnár (29.08.2011 10:13) [reagál]
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy miért nem lehet Indonal-t rendelni innen a honlapról? Köszönöm Rita
vérzés
anonymous (04.08.2011 18:16) [reagál]
Kedves doktor úr, kérem, írja meg hogy mi okozza a menses során a hirtelen, löketszerű vérzést (nem függ össze testhelyzetváltoztatással). szüléseim után kezdődött, de most már nagyon zavaró, ijesztő. fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedni, de emellett is tapasztalom. mi okozza ezt, mi történik ilyenkor?
Hüvelyváladék
Bernadett (31.07.2011 17:55) [reagál]
Kedves Stummer Doktor Úr! Gynoflor hüvelytablettás kezelésen estem át, és különös tüneteim vannak, amiket nem tudom, mire véljek. A kezelés alatt észrevettem, hogy túrószerű, fehéres váladék volt a hüvelyemben. Tegnap az utolsó tablettát is felhelyeztem, és az előbb említett váladék enyhén zöldes színben volt ott. Meg szeretném kérdezni, hogy a tabletta okozhatja-e ezt, normális-e ez a váladék, illetve elmúlik-e, szükséges lehet-e további kezelés miatt felkeresnem a nőgyógyászomat. Válaszát előre is nagyon köszönöm.
fogamzásgátló
Ketti (22.07.2011 08:35) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám,hogy március óta szedek fogamzásgátlót, a múlt héten szerdán (júl.13, a 7napos szünet 4.napján) megjött a menzeszem, amely 4napig tartott. De július közepén én 1 hétig a fogfájásom miatt fájdalom csillapítót szedtem, ez elveheti a fogamzásgátló hatását? Vasárnap (júl.17, amikor a fogi gátlóm 5.levelét kezdtem el) a menzeszem már nem volt meg, este együtt voltam a barátommal, és sajnálatos módon az óvszer kiszakadt, amelyet már későn vettünk csak észre. Másnap (JÚL.18-án) délben vettem be esemény utáni tablettát, a másik szemet pontban éjfélkor. Megszeretném kérdezni, hogy Ön szerint fent állhat-e a terhesség? (júl.17-től folyamatosan szedem az 5. levél fogamzásgátlót) A két gyógyszer ütheti egymást? És az baj lehet, ha az esemény utáni tabletta után nem jelentkeztek mellékhatások? Vérzésem sem volt... Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Lehetséges?
Nagyné (18.07.2011 12:57) [reagál]
Kedves Doktor úr! Nekem a következő a kérdésem. Lehetek-e terhes? Május 12.-én voltam missed ab műtéten, és júni 10.-én mg is jött. A műtét után 3-4 napig véreztem, az első mestruáciomig nem voltam együtt a férjemmel. Szerettük volna a babàt, ezért most újra próbálkozunk. Júli 10.-én megjött, szokásosan 4-5 napig tartott. Az utolsó mestruációs napon (júli 14.-én) csináltam egy ovulációs tesztet, és pozitív lett. Együtt voltunk, ahogy utána is. Lehetek terhes? Tesztet csak 29.-e felet tervezem, hogy csinálok. Reménykedhetek benne hogy sikerült? Köszönöm előre is válaszát! Nagyné Gina
mastopathia
Beatrix Beatrix (09.07.2011 22:09) [reagál]
Kedves Doktor Úr! Mastopathia esetén gyógyít-e az indonal, illetve eltünteti-e a csomókat?
miért van ez?
Kata (07.07.2011 06:36) [reagál]
Tisztelt dr. Úr! Azzal kérdéssel fordulom Önhöz,hogy júni 3.-án volt meg utoljára a menszeszem és most kellett volna megjönnie újból júli 3 körül , de még mindig semmi,csináltam tesztet is de negatív volt. Lehet h azért késik ,mert az előző mensz előtt szedtem Norculut-ot?-és most így nem akar megjönni?Alhas tájékán érzek kis szúrásokat,fáradékonyabb is vagyok,de semmi más tünet.A tesztek lehetséges ,hogy nem mutatják ki a hcg szintet ilyenkor még ?mit tegyek kérem segítsen! Köszönettel!
hpv
hovirag88 (05.07.2011 15:05) [reagál]
Kedves Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy az Isoprinosine-t és az Indonal-t lehet-e szedni párhuzamosan. Köszönettel:hovriag88
HPV18
Memi (03.07.2011 01:38) [reagál]
Tisztel Doktor Úr!29 éves vagyok. 2010. decemberében volt egy műtétem P3 cytológia miatt. A HPV vizsgálatom pozitív lett, 18-as típust mutattak ki. Sajnos a műtétem nem sikerült jól, mert a 3 hónapos controll cytolóiám sem lett jó. Az orvosom azt mondta, hogy ennek az eredménye jobb mint műtét előtt, de sajnos így sem jó. 2 hónapig szedtem a Matuzalem tablettát, majd ezt követően az Indol3C capsulát 3 hónapig napi 3 szemet (56 kg vagyok). Most ismét voltam rákszűrésen és ennek az eredménye ismét rossz lett, ugyan olyan mint műtét előtt. Ja és a 3 db Silgard injekción is túl vagyok. Az orvosom szerint várjunk még 3-4 hónapot és ismételjük meg a rákszűrést, addig műtétet nem javasol. Szeretném megtudni mi az Ön véleménye. Érdemes ismét hónapokat várni az újabb műtét előtt, amikor romlik az eredményem? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Memi
RE: HPV18
Beatrix Beatrix (09.07.2011 22:15) [reagál]
Kedves Memi, mindenképp érdemes használnod Love Moon anionos betétet (nőgyógyász javasolta HPV ellen) és próbáld ki a Culevitet, vagy az MMS-t. Az utóbbi kiirt szinte minden baktériumot, vírust a szervezetből, de olvasd el e könyvet hozzá az adagolás miatt. A lányomat műtötték HPV miatt, szedettem vele, és utána nem találtak nála egy szikrányit sem. Belőlem a Herpeszt irtotta ki.
Menstruációs probléma!
Kethy (01.07.2011 00:14) [reagál]
Tisztelt doktorÚr!!Azzal a problémával fordulok önhöz hogy március 19.-én volt egy abortuszom és azóta nem jött meg a menstruációm.Elmentem nőgyógyászhoz május 16.-án aki norcolut 5 mg-os gyógyszert írt fel 2X2 szemet kellett szednem 4 napon át .Miután beszedtem rá 4 napra erősen görcsöltem 3 napig de azon kívül hogy barnás válladék távozott azon kívül nem volt vérzésem. Ön tanácsára vártam egy hónapot de a problémám nem oldódott meg mert erős görcsölés és barnázáson kívül nem volt rendes menstruációm mit tegyek mert így a fogamzásgátlót sem tudom elkezdeni aminek a neve yadine.Mit tehetnék hogy a problémám megoldódjon?Mi lehet a probléma?Válaszát Köszönöm
RE: Menstruációs probléma!
Dr. Stummer János (02.07.2011 20:53) [reagál]
Tisztelt Kethy! Szükség lenne egy UH vizsgálatra ahol a méhnyálkahártya vastagságát is meg lehetne mérni, valamint egy hormonvizsgálatra. Mivel a beavatkozás óta 2 alkalommal is lehetett volna rendes mensese, és nem volt, mindenképpen érdemes lenne ezeket a vizsgálatokat elvégezni. Ha nem mutatnak semmi különöset, és továbbra sem normális a menstruációja, gyanakodni lehet egy olyan szindrómára, amikor egy ilyen beavatkozás után a méh falai összenőnek, és ilyenkor látjuk ezeket a tüneteket. Az összenövést műtétileg meg lehet oldani. Hangsúlyozom, ez csak nagyon ritkán alakul ki, és egyáltalán nem biztos, hogy önnél is ez most a helyzet.
Félek
X.Y. (30.06.2011 17:29) [reagál]
Kedves Stummer Doktor Úr! Nemrég hüvelyi eredetű gombás fertőzéssel voltam kezelve, ami először úgy tűnt, elmúlt, majd újra kiújult, ezután újabb kezelés következett, melytől a gomba nem múlt el teljesen, ezután nőgyógyászom Klion-D hüvelytablettát írt fel nekem, a kúrát végigcsináltam, de véletlenül megfeledkeztem róla, hogy a kúra idejére esik a mensesem, így az első tablettát a tízből felhasználtam, majd a menses után a többi kilencet. Bizonytalan vagyok benne, de attól tartok, ez befolyásolhatta a kúra sikerességét. Jelenleg kissé enyhén sárgás színű, közepes mennyiségű folyásom van, tehát nem az ezelőtti gomba okozta fehéres, darabos jellegű, és viszketés, égő érzés sincsen, viszont alapos kézmosás után felnyúltam a hüvelyembe és kissé enyhén sárgás színű kevés darabos "valami" maradt az ujjamon. Rettenetesen félek, hogy ismét kiújult a gombás fertőzés, és sajnos a nőgyógyászomat sem tudom meglátogatni a közeljövőben, mert másik városban rendel és én munka miatt helyhez vagyok kötve. Kérem a kedves Doktor Úr véleményét a gonddal kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm. X.Y.
RE: Félek
Dr. Stummer János (02.07.2011 20:44) [reagál]
Kedves X.Y.! A leírtak alapján sajnos még nem gyógyult meg a hüvelygyulladásból. A közbejött menses mivel csak 1 kúpot használt a menses előtt, és utána a 9-et egymás után, nem rontott semmit a gyógyulásából.A fájdalmas együttlét is azt jelzi, hogy ott gyulladásban van még a nyálkahártya. Amikor ilyen visszatérő panaszok vannak, felmerül esetleg hüvelyváladék tenyésztés, illetve a partner vizsgálata, kezelése is (ping-pong mechanizmus). Menjen vissza a kezelőorvosához.
RE: Félek
X.Y. (01.07.2011 11:52) [reagál]
Szeretném még hozzátenni, hogy mióta meggyógyultam (?), egyszer voltunk együtt a kedvesemmel, de szeretkezéskor kissé fájdalmas volt számomra a behatolás. Meg szeretném kérdezni, mi lehet az oka, illetve mit tud ez ügyben a Doktor Úr tanácsolni. Talán még nem is lehet(ett volna) nemi életet élnem? Köszönöm válaszát előre is.
teszt?
anonymous (30.06.2011 14:11) [reagál]
két hete kezdtem fogamzásgátlót szedni (erős vérzés miatt, pár hónapig az orvos utasítása szerint.) egy hete azonban egész nap émelygek, hányingerem van, érzem a szagokat, ugyanúgy mint az eddigi 3 terhességemnél. tegnap eszembe jutott hogy veszek egy tesztet. (még az előző hónapból esetleg lehettem terhes, akkor még gondoltunk babára is.) nem rögtön, de pozitív lett. még 3 tesztet csináltam, és egyik sem rögtön, de van amelyik fél óra múlva, a másik 1-2 óra múlva pozitív lett (ugyanúgy mint a gyerekeimnél, akik végül sikeresen megszülettek:) mivel szedem az antivbébit, illetve kicsit vérezni kezdtem, megijedtem. a nőgyógyászom szabadságon van, elmentem a háziorvoshoz aki elküldött vizelet hcg tesztre laborba. ennek most lett meg az eredménye, negatív. azt mondták a laborban, ez pontosabb, mint az otthoni teszt. kérdéseim: 1) hogy lehet, hogy a tesztek pozitívak lettek? 2) az émelygés, rosszullét lehet a fogamzásgátló mellékhatása? 3) a vérezgetés is? köszönettel
RE: teszt?
Dr. Stummer János (02.07.2011 20:38) [reagál]
Válaszaim: 1. A tesztek is negatívak voltak, és csak 1-2 óra múlva lettek pozitívak. Ha terhesség van a háttérben, akkor szinte azonnal pozitív a teszt. 1-2 óra után már nem értékelhető. Néha, sajnos lehet álpozitív egy-egy teszt. 2. A tünetek hátterében sokminden állhat, ezek nem specifikus tünetek, sem terhességre, sem másra. Így akár a gyógyszer mellékhatása is lehet. 3. A vérezgetés jellemző a fogamzásgátlók szedésének megkezdésekor. Amennyiben rendes időben megjött és lezajlott a menstruációja, és így kezdte el szedni a fogamzásgátlót, akkor én nem gondolnék terhességre. Amennyiben a következő menstruációja (a 7 nap gyógyszermentes szünetben) nem jönne meg, akkor végezzen újra tesztet. Ha megjön, nem kell aggódnia.
szüzesség
K. Anna (22.06.2011 00:14) [reagál]
Tisztelt Doktorúr! 18 éves vagyok, a barátommal 1,5 éve vagyunk együtt. Többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült a behatolás. Elviselhetetlen fájdalmat éreztem. Fennállhat szűzhártya vastagodás? Vagy pszichés probléma? Mellesleg a szexet is nagyon ritkán kívánom, pedig szeretem és megbízok a páromban. Válaszát előre is köszönöm!
RE: szüzesség
Dr. Stummer János (25.06.2011 12:56) [reagál]
Tisztelt Anna! Előfordulhat, hogy a szűzhártyán a nyílás olyan kicsi, és emellett a hártya kevésbé rugalmas, vagy vastag, hogy nagyon nehézkes az első behatolás. Ezt egy vizsgálattal el lehet dönteni. Menjen el bátran egy nőgyógyászhoz, és mondja el a panaszát. Ha így van, akkor ezen könnyen lehet segíteni, egy apró kis bemetszéssel, természetesen altatásban. Egyáltalán nem ritka az ilyen beavatkozás. Mivel már többször próbálkoztak sikertelenül, ne várjon tovább, keressen fel egy nőgyógyászt.
menopausa
Réka (17.06.2011 18:17) [reagál]
Tisztelt Dr. Ur! Érdeklődni szeretnék, 55 éves vagyok, eddig normális menstruáciom volt, de két honapja a szokott időben csak egy nagyon kevés barnás váladék van, kb, egy napig, utána két hét mulva megint ugyanaz, majd három hét mulva ismétlődik. Semmilyen más változokori tünetem nincs. Ez természetes ebben a korban? Milyen rendelésre menjek el, milyen vizsgálatokra? Köszönettel: Réka
RE: menopausa
Dr. Stummer János (25.06.2011 12:49) [reagál]
Tisztelt Réka! Nem teljesen típusos, de előfordulhat ilyen vérzészavar. A panaszaival keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést.
hpv őrület2
anonymous (16.06.2011 11:32) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném tudni, melyik terméket javasolja a kettő közül:Indol3c vagy Indonal woman Erre a problémára jó-e egyáltalán? Mit javasol? emlő cisztára jó lehet?arra mit javasol? Köszönöm
RE: hpv őrület2
Dr. Stummer János (25.06.2011 12:45) [reagál]
A termék neve Indonal woman. Az indol3c a hatóanyag. A korábban leírt HPV fertőzésre jó, emlőcystára nem alkalmas. Az emlőcysta elváltozás megítélése és kezelése UH vizsgálat és ha szükséges aspiratios cytológiai (mintavétel tűvel)mintavétel után lehetséges.
Terhesség?
Andi (16.06.2011 10:03) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy már lassan 2 hete kissebb időszakokba be görcsölök mintha megjönne de nem. 26.án kell megjönnie. A hasam táján még érzem azt hogy feszülő érzést érzek elég rendessen 3-5 napja mikor fel kellek a melleim is fájnak ez az érzés megmarad egész nap csak nem oly erőssen mint reggelente. A neten uttánna néztem és ott azt irja hogy 22.én már csinálhatok tesztet őn szerint várjak még vagy megcsinálhatóm?
RE: Terhesség?
Dr. Stummer János (25.06.2011 11:40) [reagál]
Kedves Andi! A leírtak alapján tehát terhességre gyanakszik? Várja meg, hogy legyen vérzéskimaradása, és után van értelme terhességi tesztet csinálni. Mivel a levél írásakor egyáltalán nem volt még vérzéskimaradása, és a panaszai 2 hetesek én egyáltalán nem terhességre gondolnék, hanem inkább egy kismedencei gyulladásra. Javaslom, ha a panaszai nem múlnak, vagy erősödnek menjen el szakvizsgálatra, a panaszait kezelnie kell.
Andi (16.06.2011 10:32) [reagál]
Ja és még annyit elfelejtettem, hogy a derekam is fáj főlleg reggel alig birok fel kellni az ágyból néha.
hpv őrület
anonymous (16.06.2011 09:46) [reagál]
Tisztelt Doktor úr! Leírom amit az orvosi papírom mutat: Tekintettel a neg.cytológia mellett észlelt magas kockázatú HPV 68-as fertőzésre,és a kolkoszkópos atípiára(kóros hám),a kóros hám eltávolítása javasolt KACS-conisatioval. A beavatkozás megtörtént. láttam egy készítményt a neten a neve: INDONAL WOMAN MI A VÉLEMÉNYE A KÉSZÍTMÉNYRŐL ÉS MIT JAVASOL A TOVÁBBIAKBAN?GYÓGYSZERSZEDÉS?MILYEN KEZELÉS JÓ AZ ÉN ESETEMBEN?VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM.
RE: hpv őrület
Dr. Stummer János (25.06.2011 11:36) [reagál]
Az Indonal készítmény használható az ön esetében. A továbbiakat a beavatkozás utáni szövettani eredmény határozza meg. Amennyiben az negatív, nem kíván további műtétet, akkor használható az Indonal, és/vagy egyéb hasonló készítmény, hiszen pont a HPV fertőzés eseteiben a leghatásosabb. Hangsúlyozom, a szövettani eredménytől függ a további kezelés.
3hpv őrület
hpv őrület (27.06.2011 13:29) [reagál]
Nagyon köszönöm a választ.További sikereket kívánok a munkához.
fogamzásgátló
anonymous (14.06.2011 21:07) [reagál]
az lenne a kérdésem doktorúr, hogy ha erős vérzésekre figamzásgátlót írtak nekem fel, és azt a menses 5. napján kezdtem el szedni (ekkor rendelt az orvosom aki felirta) akkor a következő mensesnél már számithatok a hatására (hogy enyhébb lesz?)
RE: fogamzásgátló
Dr. Stummer János (25.06.2011 11:31) [reagál]
Igen, de igazán majd a 2. és 3 főleg a 3. hónaptól. Az 1. hónap után még ne vonjon le rossz következtetéseket.
Kérdés
Essz (12.06.2011 22:04) [reagál]
Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy lehet -e valami összefüggés a problémáim és a méhnyakrák tünetegyüttese között. A gondom a következő: husz éves vagyok, 2. 5 éve élek nemi életet. Kb két éve, de inkább a három fele már, hogy valamilyenféle folyásaim vannak. Mikor épp milyen állagu, szinű, szagu. Sokszor kezeltek már virusokkal, fertőzésekkel, kupok és kenyőcsök egész tömkelegét használtam el. Igazi eredményt egyik sem ért el, pár napon belül mindig jelentkezett ujra a dolog. Emellett két éve már annak, hogy krónikus petefészek és petevezeték gyulladással kezelnek, antibiotikumok és rehabok vannak mögöttem, ezek sem jártak tul nagy sikerrel. A helyzet viszont mostanra teljesen eldurvult. A folyásom egyre durvább, már darabos, erős szagú és nem tudok vele mit kezdeni, a fehérneműimet mármár dugdosom, hisz lassan barna foltokkal van tele. , Ggyakori vizelési ingerem van, nagyon sokszor indokolatlanul, szinte folyamatosan fáj az alhasamhol erősebben, hol gyengébben , de szinte állandóan. Az orvosom nem sok midnent tud vele kezdeni, de szerintem egyáltalán nem normális, és már kicsit tulzás két éve fertőzésekre fogni. Emellett az utóbbi időben haldoklik a nemi életem. Egyszerüen annyira fáj, hogy képtelenség két percnél tovább elviselni. A barátom szerint van belül egy dudor szerű valami, ami nem volt és nem is igen illik oda. De végképp kiboritani az boritott ki, amikor pár nappal ezelőtt próbálkoztunk a barátommal, persze két percnél tovább most sem birtam, viszont mikor utána meglátogattam a mosdót véres volt a folyásom. Köszönet a válaszért.
RE: Kérdés
Dr. Stummer János (13.06.2011 17:26) [reagál]
A leírt panaszok, és tünetek alapján elsősorban nem méhnyakrákra gyanakodnék, de természetesen azt kizárni csak azután lehet ha nőgyógyászati és a cytológiai vizsgálat negatív eredményű. Cytológiai vizsgálata rendben van? A tünetei alapján inkább gyulladásra utalnak. Mivel ez mindig visszatér, kiújul, érdemes lenne váladéktenyésztést végezni és utána célzottan kezelni, valamint a partnert is megvizsgálni és szintén kezelni.
RE: RE: Kérdés
Essz (13.06.2011 20:16) [reagál]
Köszönöm a választ! Nem volt cytológiai vizsgálatom, viszont ma felkerestem a nőgyógyászom, aki egyelőre tüneti kezelést adott, és előjegyeztetett vizsgálatra, ahol azt szeretnénk kizárni,hogy a méhnyaknál nincs-e valamiféle összenövés. Ezenfelül ultrahanggal a ciszták lehetőségét is kizártuk, viszont nagyon erős gyulladást, és fertőzést diagnosztizált.
hormonális?
anonymous (08.06.2011 21:21) [reagál]
az lenne a kérdésem, hogy már lassan fél éve olyan a mensesem, hogy: megjön, 4-5 nap alatt lezajlik, van 2-3 nap, amikor csak enyhe barnázás van vagy az sincs. majd a ciklus elejétől számított 8. napon erős barnázás (van hogy vérzés) kezdődik, ami 3 napig tart. utána a következő mensesig semmi (illetve a peteéréskor 2 napig enyhe barnázás, de az nem zavaró). mi okozhatja ezt?
RE: hormonális?
Dr. Stummer János (09.06.2011 20:55) [reagál]
Az elmondása szerint ez valószínűleg némi hormonális eltérésre utal, amit érdemes hormonvizsgálattal esetleg kideríteni, és az eredmény alapján kezelni.
fogamzásgátlás
anonymous (08.06.2011 21:19) [reagál]
Doktor úr, abban kérném a segítségét, hogy valamilyen megfelelő fogamzásgátló módszert találjunk nekem. van már két gyerekünk, de nem zárkózunk el a 3. elől, de szeretnénk még pár évet várni, mert még kicsi a két gyerek és nagyon nehezen bírok velük is. a hormonális fog. gátl. nem jöhet szóba mert egyszer már szedtem évekig, és májproblémákat okozott. a méhen belüli hormonális rendszert azért nem szeretném, mert kb 1-1,5 év múlva talán már megpróbálkoznánk a 3. gyerekkel. a ciklusfigyelés olyan szempontból működik, hogy érezni szoktam a peteérést, és szabályos a ciklusom (ov. tesztekkel is ellenőriztem) viszont mindkét gyerek úgy jött össze, hogy az (elvileg várt) peteérés után 4, illetve 10 nappal. nyilván nem vetetnénk el ha véletlenül becsúszna most baba, de jó lenne inkább várni. egyelőre óvszerrel védekezünk, de hátha van jobb ötlete? előre is köszönöm
RE: fogamzásgátlás
Dr. Stummer János (09.06.2011 20:50) [reagál]
Két lehetőség jön még szóba. A hüvelygyűrű, vagyis a Nuvaring ami ugyan hormontartalmú, de mivel a hüvelyben van a gyűrű, és annak a nyálkahártyájáról szívódik fel a hatóanyag, így nem terheli meg a májat, és ráadásul jóval kevesebb benne a gyógyszermennyiség, mint bármelyik tablettában. Tapasztalataink szerint akik májproblémák miatt nem használhattak tablettát azoknál bevált a hüvelygyűrű, és a és a májenzimek nem emelkedtek, nem volt májterhelés, és ráadásul nagyon biztonságos. A másik lehetőség, a recept nélkül kapható hímivarsejtölő anyagot tartalmazó készítmény, pl. Pharmatex. Kicsit körülményes a használata, és sajnos nem olyan biztonságos mint egy óvszer, vagy egy tabletta.
Kétségbeesés
KisCsillag (03.06.2011 12:10) [reagál]
Kedves doktor úr! Elkeseredettségemben fordulok Önhöz, hogy mi a véleménye. Kedden voltam uh-n, ahol azt mondták, h a terhességem 24-25napja fogant, de szívhang még nem látható. Azt mondták 2hét múlva menjek vissza. Szerda óta olyan rosszullétem van, ami már nem emberi. Hányingerem van, néha hányok, a gyomrom mintha a torkomba lenne, semmi nem megy le a torkomon, folyadékot erőltetem, mert még egy kekszet se tudok lenyelni, három napja szinte semmit nem ettem, a gyomrom nagyon nagyon rossz. Levert vagyok, álmos, és nagyon rossz a közérzetem. Ezért tegnap úgy döntöttünk a párommal, h elmegyünk egy másik orvoshoz, mért van ez a nagy rosszullét. Azt mondta a terhességtől, de én ezt már nem tartom normálisnak. Megvizsgált sima uh is és hüvelyin is, 16mm petezsák van, de szívhang nincs, azt mondta ekkora méretnél már kéne h legyen, azt mondta nem akar elkeseríteni, de úgy néz ki elveszítjük a babát, de leküldött ma és hétfőn vérvételre és hétfőn csinál egy uh-t és azt mondta akkor már biztosan tudni.Mi a véleménye, és mért van ez az iszonyú nagy rosszullétem, aludni is alig tudok, és a nap 24órájában rosszul vagyok, hányingerem van meg minden,nem bírom. Ezt az üzenetet is alig tudtam begépelni. A B6 se jó. Várom válaszát.
RE: Kétségbeesés
KisCsillag (04.06.2011 17:18) [reagál]
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a petezsákban a baba 3.9mm. Ezt ma tudtuk meg, mert visszametünk ma a panaszaim végett. Szívhang még mindig nincs, de a tegnapi vérvizsgálat eredményére azt mondták, h teljesen jó. Kb 39e HCG, amire azt mondták élő terhességre utal. Még hétfőn is lesz egy. Ma egy másik doktor volt, ő viszont azt mondta, h nem feltétlen baj ha még nincs szívhang, de egy hét múlváig lennie kell. Akkor most ezt nem értem. Megnyudodhatunk? Csak türelmesnek kell lenni? Mért mond mindenki mást? Egyébként kb egy két órája mondhatni kicsit jobban vagyok, mert kaptam egy qamatel40 injekciót. Voltunk a gyogyszertárban, ahol megemlítettük, h már egy injekción túl vagyok, ott azt mondták hogy ez nem a legjobb döntés volt aki beadta, de hogy nyugodjunk meg mert bajt nem csináltuk, de többet ne engedjem beadatni! Ugye ezzel nem ártottunk valamit? Azért vagyok így összezavarodva, mert mindenhonnan mást mondanak. Szeretném a véleményét kérni, mert régóta követem az oldalt és jó szakembernem tartom a doktor urat. Köszönöm
RE: RE: Kétségbeesés
Dr. Stummer János (05.06.2011 22:17) [reagál]
Kedves Kis Csillag! A terhesség kimutatásának bizony időfaktora van, és ezt meg kell értenie, és el kell fogadnia. A legkorábban, csupán felritkulást, majd petezsákot, aztán már szikhólyagot és egyszer csak már 1-2 mm-es embryot is láthatunk. Mindezek napok alatt történnek. Önnek van tehát egy 16mm-es petezsákja benne egy 3-4mm-es embryoval. Ez nagyon jó! Szintén nagyon jó hogy kifejezett panaszai vannak a terhesség korai szakaszában, mert ez valóban egy élő, intenzív terhesség esetén van csak így. Viszont egy ekkora embryo kapcsán már lehetett volna látni szívcsőpulzálást. Ha nem látták, ennek oka lehet az UH gép gyengesége, stb., de ön nyilván a legrosszabbtól tart: az embryo már nem fejlődik tovább. Ezt csak 2 UH vizsgálati lelet alapján lehet eldönteni, így nagyon helyesen visszahívták kontrollra. Sajnos ezek alapján én sem tudom megnyugtatni, hiszen a kérdés csak a holnapi UH vizsgálat alapján dől majd el. A quamatel injectioval biztosan nem ártott semmit. Ilyenkor használható savkötő, és hányinger csillapító is, hiszen a rosszullétek csak így kezelhetők. Kérem, legyen türelemmel, és bizakodjon!
Menstruációs brobléma!
anonymous (01.06.2011 23:34) [reagál]
Tisztelt doktor úr azzal a problémával fordulok önhöz hogy március 19.-én volt egy abortuszom és azóta nem jött meg a menstruációm.Elmentem nőgyógyászhoz május 16.-án aki norcolut 5 mg-os gyógyszert írt fel 2X2 szemet kellett szednem 4 napon át .Miután beszedtem rá 4 napra erősen görcsöltem 3 napig de azon kívül hogy barnás válladék távozott azon kívül nem volt vérzésem. Teljesen tanácstalan vagyok hogy mi lehet a probléma.Sajnos már nem merek elemnni megint orvoshoz mert annyira lekezelően viselkedett .Kérem segítsen!!Válaszát előre is köszönöm
RE: Menstruációs brobléma!
Dr. Stummer János (05.06.2011 22:03) [reagál]
Kérem nyugodjon meg. Ön jó gyógyszert kapott, és volt is utána vérzése. A Norcolut után általában csak barnás váladékozás van ilyen esetben. Ez már eredmény, és minden valószínűség szerint 1 hónap múlva jön a következő, már rendes menses. Ha mégsem akkor menjen vissza a kezelőorvosához, mert más gyógyszer kell majd.
RE: RE: Menstruációs brobléma!
anonymous (23.06.2011 16:26) [reagál]
Kedves Dr ÚR!!Problémám az hogy junius 22.-én újra nagyon görcsölni kezdtem de barnás darabokon kívül nem volt megint rendes menstruációm. Mit tegyek a felírt fogamzás gátlót ami YADINE sem tudom elkezdeni szedni így Kérem segítsen! Köszönöm!
Edo
Rádics Gézáné (29.05.2011 14:32) [reagál]
Tisztelt doktor úr! Gyakran van trombophlebitisem műtétek után,gyógyszerektől,érdeklődni szeretnék,,hogy egészségügyi küretem lesz,elhúzódó vérzés miatt,és indokolt -e ilyen esetben a véralvadásgátló adása?köszönettel Edo
RE: Edo
Dr. Stummer János (30.05.2011 19:28) [reagál]
Kedves Rádics Gézáné! Önmagában nem feltétlenül, de egyéb járulékos rizikófaktorok megléte esetén pl: túlsúly, dohányzás, cukorbetegség, magas vérnyomás, életkor stb., azonban javaslom, hogy beszélje meg a kezelőorvosával, és ha lehet a beavatkozás után kapjon néhány napig véralvadásgátló injeciót.
Bizonytalan
Julianna (25.05.2011 22:48) [reagál]
Tisztelt Stummer Doktor Úr! Körülbelül öt hete hüvelygombát diagnosztizáltak nálam, a nőgyógyászom Gynoxin hüvelytablettát és Pimafucort krémet írt fel nekem. A kezelést előírás szerint végeztem, tünetmentes lettem, így - valószínűleg rosszul tettem - abbahagytam a további kezelést a krémmel. Ezután együtt voltunk a kedvesemmel, az együttlét fájdalmas volt és a megfelelő síkosság is hiányzott. Az együttlét után két nappal újra jelentkeztek a gombás fertőzés tünetei: fehéres sűrű, néha darabos folyás, enyhe viszketés. Mivel nem volt alkalmam elmenni a nőgyógyászomhoz, megvásároltam a Canesten kombit, előírás szerint végrehajtottam a kezelést, a krémmel a mai napig kezelem magam. Viszont néhány napja, körülbelül, miután felhasználtam a harmadik hüvelytablettát, tapasztalok egy barnás folyást, ami a Gynoxin-Pimafucort kezelésnél nem jelentkezett (viszketés nincs, enyhe égő érzésem van, amikor a hüvelybemenet tájékán bekenem Canesten krémmel, egyéb égő érzés nincs). Azt szeretném megkérdezni, lehetséges-e, hogy a Canesten kombi nem hatott, ismételjem-e meg a kezelést, esetleg a Gynoxinnal, illetve keressem-e fel nőgyógyászomat? Kedvesem talált magán néhány piros kiütést, 3-4 darabot, ez lehet a jele annak, hogy megfertőződött? Kezeli magát ő is Canestennel, ez elegendő, vagy másra van esetleg szükség? Azt a tanácsot kaptam, hogy fogyasszak heti kétszer kaukázusi kefírt, ez valóban hasznos gombás fertőzés gyógyításánál? Kedves Doktor Úr, elnézést a rengeteg kérdésért és válaszait előre is köszönöm, nagy segítséget jelent. Köszönettel, Julianna
RE: Bizonytalan
Dr. Stummer János (28.05.2011 10:22) [reagál]
Kedves Julianna! Ön mindent jól csinált, de sajnos a hüvelygomba nem múlt el, ezért javaslom menjen vissza a nőgyógyászához további kezelés céljából. Valószínűleg nemcsak helyi kezelés, hanem szájon át szedhető tabletta/kapszula is kell, és a leírtak alapján a párjának is. Addig a párja használja bátran a Canesten krémet. Sajnos sok esetben makacs és gyakran kiújul ez a betegség, és nehezen lehet tőle megszabadulni. A kefír jó dolog, és hasznos.
Terhesség és munka
KisCsillag (25.05.2011 16:09) [reagál]
Kedves Doktorúr! Terhesség gyanúja áll fent nálam,(teszt és vérvizsgálat kimutatta) jövőhéten kell mennem ultrahangra, akkor majd többet tudni! Viszont elfelejtettem az orvosomat megkérdezni, hogy szabad e dolgoznom, mivel hétvégén éppen megyünk dolgozni, és ott kell hajolgatnom is! Azért is kérdem mert pár éve méhnyakszájkimetszésem volt, azóta minden lelet rendben, de így mennyire szabad "fizikai" munkát végeznem? Valamint azt olvastam, hogy kismamáknak nem ajálnják a gazolást mert a földben sok lehet a baktérium, ez igaz-e, mert nekünk van kertünk amit művelünk, mennyire kíméljem magam? Köszönöm válaszát előre is!
RE: Terhesség és munka
Dr. Stummer János (28.05.2011 10:16) [reagál]
Amíg nincs panasza dolgozhat, de próbálja meg lehetőség szerint kímélni magát, és a túlerőltetéstől tartózkodjon. Kerti munkát is végezhet.
Seb a méhszájon
A. (24.05.2011 14:02) [reagál]
Kedves Doktor Úr! Ma voltam nőgyógyásznál és ő azt mondta, hogy van egy seb a méhszájamon. Felírt egy Klion D 100 nevű hüvelytablettát, de azt mondta emiatt ne aggódjak. Semmiféle fertőzésem, folyásom, semmi ilyesmi nincs. Mi miatt lehet ez és el fog-e múlni? Azért mégiscsak egy seb...mi ilyenkor a teendő?
RE: Seb a méhszájon
Dr. Stummer János (28.05.2011 10:13) [reagál]
Egyetértek a kollégával. Ne aggódjon. Ezt általában gyulladás okozza, és sokszor magától is meggyógyul, illetve ha panaszokat okoz akkor lehet kezelni gyógyszeresen, vagy ecseteléssel, vagy egyéb hámosító beavatkozással (leégetés, fagyasztás, stb.) amennyiben szükséges. Ártalmatlan dolog. Kapott rá gyógyszert, meg fog gyógyulni.
májfontosság
Márti (23.05.2011 18:30) [reagál]
Kedves Doktor Úr! Közel 10 éve szedek Tri-regol fogamzásgátlót. Pár éve vettem észre, az arcomon jobban inkább a bal arcomon elég csunyán májfontos vagyok.A fogamzásgátló okozhatja a májfoltosságot vagy jellegű a problémám? Várom válaszát.
RE: májfontosság
Dr. Stummer János (24.05.2011 22:21) [reagál]
Kedves Márti! Mivel már 10 éve szedi, akkor már korábban is előjött volna ez a probléma, ezért nem valószínű, hogy most a bőrpanaszait a tabletta okozta volna. Természetesen nem zárható ki, de menjen el azért bőrgyógyászhoz is, és ha kell válthat egy másik tablettára, vagy tarthat szünetet is.
petevezeték elkötése
Magdi (23.05.2011 14:12) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! 2009-ben született meg a második kisfiam. Mindkét terhességem alatt toxémiás voltam és mindkettőt sürgősségi császárral kellett befejezni. A második császárnál elkötötték a petevezetékemet "Pomery technikával". Idén januárban két hetet késett a menstruációm és a terhességi tesztek pozitívak lettek. ( több fajtát vettem:-) ) A teszteket követő héten azonban megjött a menstruációm. Annyi lenne a kérdésem, hogy a tesztek voltak "álpozitívak" vagy létezik, hogy valaki teherbe essen petevezeték elkötése után? Most gondolkodunk, hogy esetleg mégis jó lenne harmadik baba, de nem szeretnénk lombikot. Érdemes próbálkozni?
RE: petevezeték elkötése
Dr. Stummer János (24.05.2011 22:14) [reagál]
Kedves Magdi! Kevesebb mint 1% esély van rá, hogy teherbe essen, igazából csak matematikai az esély rá. Ha gyermeket szeretne, akkor gondolkodjon beültetésben. A terhességi teszt pozitivitása valószínűleg álpozitív volt, tehát téves eredményt adott.
Terhesség?
KisCsillag (23.05.2011 10:55) [reagál]
Kedves Doktor úr! Párommal babát tervezünk, viszont az a gond, hogy mióta abbahagytam a gyógyszer szedését, nem rendszeres a menstruációm, így azt se tudom kiszámítani, hogy mikorra várható a vérzés. Lagutóbb január 30-án volt. 1hónappal ezelőtt voltam orvosnál, a terhességi vérvizsgálat eredménye negatív lett. 2héttel ezelőtt viszont a melleim érzékenyek voltak pár napig és lent is éreztem a hasamnál szurkálást. Olvastam az interneten, hogy bizonyos estekben a nők megérzik a peteérést. Ma reggel pedig csináltam egy terhességi tesztet ami pozitív lett. El is mentem ma az orvoshoz, de ő még nem érzett semmit, elküldött vérvizsgálatra. Ön szerint attól ha a doktor úr nem érezte, van esélye hogy terhes vagyok?
Dr. Stummer János (23.05.2011 20:45) [reagál]
Igen van, csak még valószínűleg nagyon korai a terhesség és így ezt még csak a teszt képes jelezni. 7-10 nap múlva már egy nőgyógyászati vizsgálat, és UH vizsgálat is tud majd biztosat mondani. Legyen türelemmel, a terhesség kimutatásának időfaktora.
Szemölcs
Petra (23.05.2011 09:32) [reagál]
Kedves Doktor Úr! 4 évvel ezelőtt genitális szemölcseim voltak amiket pár hét alatt ecseteléses kezeléssel el is tüntettek..De azóta is félek hogy kiújulnak. Azóta nem volt gond, nem jelentkeztek, de ön szerint jogosan tartok tölle? Mit tehetek ellene? Válaszát előre is köszönöm
RE: Szemölcs
Dr. Stummer János (23.05.2011 20:42) [reagál]
Kedves Petra! Sajnos előfordulhat, hogy még jelentkezni fognak. Van néhány készítmény, amik immunerősítő hatással bírnak a vírussal szemben, például ez az Indonal is. Illetve érdemes elgondolkodnia a védőoltáson, azon a típuson, amelyik a condylómák, nemiszervi szemölcsök ellen is ad védelmet.
fájdalomcsillapító
Nikolett (22.05.2011 12:57) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! lassan 6 hónapja szedek gestomix 20/75 mg os tablettát és csütörtökön reggel bevettem 1 ibustar fájdalomcsillapítót. Hogy a gestomix et 8 napja szedem /vagyis elvileg most vagyok a legtermékenyerbb időszakban/ és a barátommal kiegészítő védekezezés nélkül voltam együtt többször. AZ lenne a kérdésem, hogy van e értelmem aggodni azon, hogy esetlegesen teherbe eshettem, vagy a fájdalomcsillapítok nem befolyásolják a fogamzásgátló tablettákat ? Több helyen olvastam hogy nem befolyásolják csak a szteroid alapúak illetve az antibiotikumok a fogamzásgátló felszívódását, lebomlását a szervezetben. Válaszát előre is köszönöm.
RE: fájdalomcsillapító
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:29) [reagál]
Kedves Nikolett! Milyen termékeny időszakról beszél? Ön fogamzásgátlót szed, ilyenkor nincs peteérés, ez így működik! Olvasson egy kicsit utána! Természetesen 1 tabletta fájdalomcsillapító nem gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását. A fogamzásgátló tabletta használata mellett fogamzásgátlási céllal nem szükséges kiegészítésként óvszer használata.
_
Bori (22.05.2011 11:07) [reagál]
Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szedek már hosszabb ideje. A mostani csomag 7. tablettáját több mint 12 óra késéssel vettem be. A betegtájékoztató szerint így fennáll a terhesség lehetősége, ha az előző héten volt szexuális kapcsolatom, és volt is egy alkalommal. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire valószínű a teherbeesés így? Hiszen a 2. héttől már azt írják nincs ilyen kockázat, és ez a mostani kimaradt az 1. heti utolsó gyógyszer volt. Előre is köszönöm a válaszát!
RE: _
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:24) [reagál]
Kedves Bori! Esély van rá, de minimális. Javaslom, hogy 1 hétig védekezzenek még óvszerrel is kiegészítésképpen. Ha vérezgetése kezdődik majd és eltart hetekig, az emiatt lesz, ne ijedjen meg, szedje tovább a gyógyszert és a menses után minden rendeződik.
vérzés
tessz (22.05.2011 08:57) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr!36éves 3gyerekes anyuka vagyok. van egy állandó vissza térő gondom ,a vérzésem 5-6 napig tart,az első napok erősebbek a 3. nap-után gyengébb.Majd néha hó közben van egy kis barna folyásom ami még eltart úgy 4-5napig is.Gyermekeimet császármetszéssel szültem,a harmadik után pedig szednem kelet vérhígítót,most jelenleg is az ASTRIX-ot szedem.Többször voltam vele orvosnál de semmi rendellenességet nem talált és a rákszűrésem eredménye is jó.olvastam hogy van rá hemopátiás gyógyszer de az orvosom szerint semmi sem kell.Válaszát előre is köszönöm
RE: vérzés
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:21) [reagál]
Tulajdonképpen egyetértek a kollégával. Ha vizsgálat után ezt javasolta, akkor biztos így is van. A homeopatiás szereket nem ismerem, ebben nem foglalnék állást.
Mi lehet ez?
lupus49 (22.05.2011 08:51) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Hatvankét évesen normálisan előfordulhat-e menstruáció egy alkalommal, vagy rendszeresen, esetleg alkalmilag, ha már kb. tíz éve megszűnt? Milyen okok lehetségesek? Van félni valóm. A szülést megelőző életemben többször előfordult gombás fertőzés miatt gyógyszeres kezelés.Harminc évesen, egy gyermekem megszületése után méhnyakrák kis műtétem volt "gyűrű" eltávolítása után. Volt egy egészségügyi kaparásom negyvenéves. korom körül erős vérzés miatt. Üdvözlettel: lupus
RE: Mi lehet ez?
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:17) [reagál]
Kedves Lupus! 10 évvel a menses abbamaradása után jelentkező vérzés sajnos nem normális dolog. Mindenképpen vizsgálatot és ha kell első lépésben majd egy egészségügyi kaparást is indokolhat. Javaslom feltétlenül menjen el nőgyógyászhoz a panaszával.
lehet ,hogy sérv?
Magdi (21.05.2011 20:36) [reagál]
minden rákszűrési eredményem negatív,de a problémám nem oldódott meg. Állandóan olyan érzetem van, ha lehajolok,hogy mintha valami kiakarna jönni,illetve ki is dudorok alul egy kemény csomó.Esetleg sérv lehet? Vizsgálaton nem érezhető, de minden vizsgálat számomra fájdalmas,illetve talán kellemetlen.Azt a választ kapom, hogy nincs ott semmi. 59 éves vagyok 48 éves koromtól változókorban vagyok.Köszönöm a válaszát T.Doktor Úr!
RE: lehet ,hogy sérv?
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:14) [reagál]
Kedves Magdi! A leírtak alapján inkább megsüllyedt méhről van szó. Ezt lehet kezelni, hüvelygyűrűvel, vagy a hüvelybe helyezhető hasonlókkal, pl kockával. Mondja el így a panaszát a nőgyógyászának, és ő is rá fog jönni.
segicség
rozi (21.05.2011 19:05) [reagál]
konkrétan nem tudná meg mondani hogy mi től van igy vetélés volt vagy valami más?
RE: segicség
Dr. Stummer János (22.05.2011 21:11) [reagál]
Interneten keresztül ezt sajnos nem lehet megmondani, ezért kellene egy vizsgálat. Segítség, és nem "segicség"!
Zsuzsa
Csercsics Zsoltné (21.05.2011 09:38) [reagál]
Kedves doktor úr!Érdeklődni szeretnék milyen lehetőségeim lennének a következő problémámra,terhességeim alatt antifoszfolipid szindrómám van,4 terhességből 2 leány gyermek sikerült,ja igen minden gyermekem leány volt,az utolsó babámnál lekötöttek,mivel a 27.héttöl csak 2mm volt a méh falam,a császármetszéseknél.Az első 3 babám az első férjemtől volt,ott voltak a problémák,jelenlegi páromtól született babámnál semmi gond nem volt,de elő vigyázatosságból fraxiparint adtam magamnak,meg astrixot kellett szednem.Szeretném kikérni a véleményét,ön szerint mennyi esélyem lenne még egy gyermek kihordására,lombikbébi programban az a bizonyos biológiai óra,szeretnék még egy gyermeket.
RE: Zsuzsa
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:50) [reagál]
Kedves Zsuzsa! A leírtak alapján önnek lehet még gyermeke, de csak beültetéssel, hiszen már sterilizálták. Az antifoszfolipid szindróma miatt pedig véhigítót kell majd kapnia a terhesség alatt, de így kiviselhető gond nélkül egy következő terhesség.
segicség
rozi (20.05.2011 16:40) [reagál]
már kéthonapja vérzek egy két nap ki hagyásal,de ugy kezdődőt,hogy,alvat vér jőt tőlem,és azota ,is tart a vérzés már pribáltam vércsőkentövel meg állitani,el isát de el fogyot és,rá két napra ujbol meg jőt utána fogamzásgátloval is ügyan igy maratam ,jelenleg is van vérzésem mit tegyek.
RE: segicség
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:41) [reagál]
Mindenképpen vizsgálat szükséges, menjen el egy szakrendelésre, mert ezt kezelni kell.
Érzékeny gát
Anita (20.05.2011 13:01) [reagál]
Tisztelt doktor Úr, 8 hónappal ezelőtt szültem gátmetszéssel. Sajnos még azóta is nagyon érzékeny a seb. Alapból nem érzem, de ha megtapintom a gátamat kellemetlen, és nagyon kemény a varratok helye. Szeretkezéskor is érzém, a behatolás iszonyatos, mintha szét akarnék repedni. Mi lehet az oka ennek a keményedésnek? Talán szűkre varrtak? Köszönöm segítő válaszát! Anita
RE: Érzékeny gát
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:44) [reagál]
Kedves Anita! Nagyon szokatlan, hogy 8 hónappal a szülés után még mindig panaszt okoz a gátmetszés helye. Vizsgálat nélkül sajnos nem tudok semmi okosat mondani, de azt tudom tanácsolni, menjen el nőgyógyászhoz, és beszélje meg vele ezt problémát, remélhetőleg vizsgálat után ő majd tud valami megoldást mondani önnek erre a problémára.
Hpv
Adrienn (20.05.2011 12:17) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr! Nekem Hpv-16 ot diagnosztizáltak 2009.11.hóban azóta is meg van,bár már a rákszűrésem javult.2011.01.-től másfél-2havonta begyullad a méhem és petefészkem és társul hozzá a Candida.Úgy tudom hogy a sorozatos gyulladás meddőséget okoz és még szültem.Az orvosom állandóan Dalacint ír és Apranaxot.De ezek a gyulladások visszatérőek.Segítségét szeretném kérni és a tanácsát. Tisztelettel
RE: Hpv
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:38) [reagál]
Kedves Adrienn! A HPV vírus biztos, hogy nem okoz semmilyen méh és kismedencei gyulladást, az daganatot képek indukálni, de gyulladást nem. Ha ilyen gyakran van visszatérő panasza, akkor jó lenne végre a párját is kivizsgáltatni, és célzottan kezelni, hiszen a leírtak alapján felmerül, hogy ping-pong mechanizmussal önt mindig visszafertőzi.
HPV
szabó andrea (20.05.2011 11:16) [reagál]
T. doktor Úr! A rákszűrésem eredménye 3-as lett orvosom azt mondta nem kell megijednem szükséges egy HPV teszt. Mi lehet a gond nálam?
RE: HPV
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:32) [reagál]
Végeztessen egy HPV meghatározást, és ha van egy HPV fertőzése akkor az okozza ezt a a problémát. Megijednie nem kell, mert a P3 nem jelent daganatot, jó eséllyel a következő cytológiai eredmény már jó lesz. A HPV fertőzés szinte elkerülhetetlen egy szexuálisan aktív embernél, a fertőzések többnyire átmenetiek, azonban újra vissza fertőződhet. Ha jó lesz a következő szűrés eredménye, akkor megfontolandó a védőoltás.
kérdés
Edit Klingerné Tóth (20.05.2011 09:35) [reagál]
Tisztelt Doktor Úr ! Pár napja szúró fájdalmat érzek közvetlen a szeméremdomb lelett, mely már enyhe nyomásra és a hasizom igénybe vételére fokozódik. Mi okozhatja ? Válaszát előre is köszönöm ! Klingerné Tóth Edit
RE: kérdés
Dr. Stummer János (21.05.2011 18:28) [reagál]
Kedves Edit! A panaszának oka lehet egy kezdődő hólyaghurut, vagy egyéb kezdőd kismedencei gyulladás. ennek kiderítése céljából kérem keressen fel egy szakrendelést amennyiben a panaszai nem múlnának.
Új hozzászólás (reakció)
pontosítás - Szilvi (19.04.2010 08:21)
Tisztelt Doktorúr! 47 éves vagyok és az alábbiakban kérdeztem Öntól, hogy a villa rosát abbahagyjam e az Indonal kúra idejére, válasza igen volt. A hely rövid, de kérdezem: a progeszteron hiány pótlása szükségtelen, ha az indol-3 vegyülettel az ösztrogén-háztartást rendbe teszem? Vagy a két anyag nemismert kölcsönhatása miatt esetleg probláma adódhat? Menstruáció alatt is szedjem, minden nap?Válaszát köszönömSzilvi(ui: megrendeltem öt napja de még nem szállították ki az Indonalt.)
[felold reakció]Tisztelt Doktorúr! 47 éves vagyok és az alábbiakban kérdeztem Öntól, hogy a villa rosát abbahagyjam e az Indonal kúra idejére, válasza igen volt. A hely rövid, de kérdezem: a progeszteron hiány pótlása szükségtelen, ha az indol-3 vegyülettel az ösztrogén-háztartást rendbe teszem? Vagy a két anyag nemismert kölcsönhatása miatt esetleg probláma adódhat? Menstruáció alatt is szedjem, minden nap?Válaszát köszönömSzilvi(ui: megrendeltem öt napja de még nem szállították ki az Indonalt.)