Fórum


Az ambuláns nőgyógyász többéves gyakorlatával rendelkező doktor úr kész megosztani Önnel saját tapasztalatait. Kérdése van? Megkérdezheti a doktor Hollósy Tamás urat a Fórumban.


ciklus

nancy (02.06.2014 09:48)   
Tisztelt Doktor Úr! Igazolt ösztrogéndominanciára kezdtem el 2 hónapja szedni az Indonalt. Leginkább a korábban műtétileg eltávolított endometriózis kiújulását megelőzendő. Menstruációm mindeddig szabályosan működött. Viszont az elmúlt 2 hónapban a menses napokat késik, pecsételve, "nehezen" jön meg. A menses előtt korábban nem tapasztalt nagyon rossz közérzetem van. Kérdésem az lenne, mivel semmi más új terméket nem vezettem be ezidő alatt az életembe, nem tudok másra gondolni, csak hogy ez az Indonal hatása lenne. 60 kg vagyok, napi 2 szemet veszek be. Ön mit gondol, lehetséges-e hogy a kellemetlen változást az Indonal okozza? (Párommal kisbabát szeretnénk, ezért is nagyon fontos a mielőbbi hormonegyensúly létrehozása) Előre is köszönöm válaszát!

esmya

Dudás Lászlóné Dudás (01.06.2014 17:41)   
Tisztelt Doktor Úr!Esmya 3 hónapos kúrám 1 hete ért véget,melyet mióma miatt kellett szednem.Szeretném kérdezni,hogy ezt követően mikor várható,hogy újból megjön a menzeszem??Ezek után már be állna a normális ciklusom is??Mivel a gyógyszer szedése előtt sokáig tartó,bő,és rendszertelen volt,a vérzésem.

fogamzásgátló

anonim (30.05.2014 16:56)   
Tisztelt Doktor Úr! Múlt hónapban 2 héttel hamarabb jelentkező és 2,5 hétig tartó elég nagy mennyiségű menstruációm miatt kerestem fel egy magán nőgyógyászt. Mire elértem a doktor úrhoz addigra a menstruációm elmúlt. Vizsgálat után Deciora fogamzásgátlót írt fel, majd javasolta,hogy mihelyst kiváltom vegyem is be az első szemet. Én másnap reggel ezt meg is tettem, tehát az első szemet a 2,5 hétig tartó menzeszem utáni 2.nap vettem be. aztán a tablettaszedés 2.hetében antibiotikumot szedtem felfázásra 5 napig.Még 3 szem gyógyszerem volt, de barna folyásom, illetve rózsaszín folyásom volt.Még volt 1 szem gyógyszerem amikor rendes menstruációm megjött, erős görcsökkel és erős vérzéssel.A kérdésem a következő lenne: ha befejeződött a 7 napos szünet,akkor kezdjem el a következő levéllel, vagy pedig várjam meg a következő menstruációm és kezdjem el annak az első napján a helyes alkalmazás miatt? Továbbá az is érdekelne,hogyha folytatom a szünet után rendesen a tabletta szedését, mikor leszek védett a nem kívánt terhességgel szemben? Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

RE: fogamzásgátló

Dr.Hollósy Tamás (01.06.2014 23:00)   
Antibiotikum szedése együtt a fogamzásgátlóval semlegesítheti a fogamzásgátló hatását. Hét nap szünet után folytassa a fogamzásgátló tabletta szedését. Hogy ha nem fog szedni antibiotikumot, nem jelentkezik hasmenéses vagy hányás, akkor 14 nap szedés után már kellene, hogy a fogamzásgátló védelmet nyújtson.

kiújulás

Zsuzsa (30.05.2014 12:45)   
Tisztelt Doktor Úr! Az volna a kérdésem, hogy 2011 novemberében condylomát állapítottak meg nálam. Ezt követően 2 ismételt isoprinosin kúrát végeztem kezelőorvosom tanácsára, illetve ecseteléssel javult valamelyest az állapotom. Alternatív kezelés hatására a szemölcseim csökkentek, illetve eltűntek. Ezt követően tavaly júniusban gyermekem született, a terhességem kezdetén jelentkeztek a szemölcsök, majd teljesen eltűntek. Egészen idén mostanáig egyáltalán nem voltak. Azt olvastam, hogy 3 hónap tünetmentesség esetén gyógyultnak tekinthető a beteg. Létezik az, hogy a partnerem visszafertőzött engem, úgy hogy ő tünetmentes? Illetve az volna a kérdésem, hogy HPV tipizálást követően érdemes lenne kipróbálnunk az indonal kúrát? Üdvözlettel:Zsuzsa

RE: kiújulás

Dr.Hollósy Tamás (01.06.2014 22:59)   
Igen lehetséges, hogy partnerétől visszafertőződött, még ha ő tünetmentes is volt. Ez nem jelenti azt, hogy nem hordozza magában azt a HPV vírust, amely a condylomát is okozza. Szerintem, függetlenül a tipizálás eredményétől a partnerével közösen szedjenek ki egy három hónapos Indonal kúrát.

nőgyógyászati kérdés

Túri Tímea (28.05.2014 21:03)   
Tisztelt Uram! Egy olyan kérdésem lenne,hogy édesanyám volt vérvételen,és magas volt a vörösvérsejt süllyedése,emiatt góckutatás céljából elküldték nőgyógyászhoz,ahol a vizsgálaton mindent rendben találtak! a kérdésem az lenne,hogy a rákszűrés eredménye is akkor nagy valószínűséggel rendben lesz,ha a vizsgálat nem mutatott ki semmit? köszönöm válaszát!

RE: nőgyógyászati kérdés

Dr.Hollósy Tamás (28.05.2014 22:47)   
Feltételezem ezen a vizsgálaton édesanyjánál elsősorban a gyulladásos gócot zárták ki. Mellette valószínűsítem, hogy megejtették a komplett nőgyógyászati vizsgálatot is. Ez nem zárja ki, hogy annak ellenére, hogy nincs szervezetében gyulladás, lehet egyéb elváltozás (külső, vagy belső) női nemi szerveken, amelyek eltérnek a normál lelettől. Természetesen édesanyjának valószínűleg még további szakorvosi vizsgálatokat kell abszolválni, hogy kiderüljön, mitől magas a vérsüllyedése.

Indonal szedhető?

Tünde (27.05.2014 15:42)   
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrésem eredménye HPV gyanú, 3 hónap múlva kontroll.Leletet nem kaptam kézhez, csak ennyit közölt az orvos, valamint annyit, nem lát semmilyen elváltozást ne aggódjak nem lesz baj.Használnom kell egy hüvelygélt és egy hüvelytabblettát a "biztonság kedvéért" de nincs folyásom, gombás fertőzésem. Szedhetem-e magamtól az Indonal tabblettát és meddig, mennyit és milyet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tünde

RE: Indonal szedhető?

Dr.Hollósy Tamás (28.05.2014 22:29)   
Amennyiben kitudja zárni hogy állapotos, akkor nincs ellenjavallata annak, hogy Indonalt szedjen. Természetesen a szedését indokolttá teszi, ha a sejtkenet eltérést mutatna a normától, vagy bebizonyosodna, hogy HPV vírussal fertőzött. Ebben az esetben átkezelést ajánlanék, éspedig partnerével közösen egy három hónapos kúra keretén belül.

menstruáció

Tünde (27.05.2014 11:54)   
Tisztelt Doktor Úr! 8 éve szültem, azóta vannak problémáim! Menstruációm pontos,3-4 napig tart, majd hirtelen abbamarad. Pár nap szünet, uánna 3-4 nap barnás folyásom van alhasi görcsökkel. Orvosom szerint a méhfalam nehezen tud épüni és szedjek fogamzásgátlót, de már az mellett is jelentkezett! Mit tegyek? Köszönöm a válaszát!

RE: menstruáció

Dr.Hollósy Tamás (28.05.2014 22:18)   
Nőgyógyászati vizsgálat nélkül nem lehet felelősen nyilatkozni. Lehet itt szó hormonális rendellenességről, polipról, vagy többek közt még endometriózisról is. Ismétlem magamat, szerintem vizsgálatra van szüksége.

RE: menstruáció

anonymous (28.05.2014 22:16)   
Nőgyógyászati vizsgálat nélkül nem lehet felelősen nyilatkozni. Lehet itt szó hormonális rendellenességről, polipról, vagy többek közt még endometriózisról is. Ismétlem magamat, szerintem vizsgálatra van szüksége.

lehetséges?

Dyna (26.05.2014 13:22)   
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem az egyszerű nőgyógyászati vizsgálattal mennyi idős terhességet lehet észrevenni?Kb 4 hete egy hasmenés miatt utólag bevettem még egy fogamzásgátlót, tüneteim vannak, volt ugyan megvonásos vérzésem, de a tünetek ugyanúgy megmaradtak, és mivel már volt kezdődő vetélésem, azonnal dokihoz mentem.és a megvonásos vérzés előtt a teszt egy nagyon, szinte alig látható de kimutatta, hogy terhes vagyok, lehetséges?vagy egy kb másfél-két hetes terhességet a vizsgálat uh nélkül is,csak egy tapintásos vizsgálattal 100 %-osan ki tud zárni?Múlt héten voltam orvosnál, és a hasmenéses probléma most kb egy hónapja volt. Mennyi idős terhességet lehet így egy sima vizsgálattal kimutatni? Válaszát előre is köszönöm.

RE: lehetséges?

Dr.Hollósy Tamás (28.05.2014 16:09)   
"Sima" nőgyógyászati vizsgálattal-a betöltött második hónaptól valószínűsíthető a terhesség(persze 100%-an ez nem állítható), de az UH segítségével már az 5 hetes terhességet is lehet diagnosztizálni. A fejlődő magzatot a méhben többek közt az ultrahang vizsgálaton látható magzati szív pulzációja és a magzat mozgása bizonyítja.

kérdés

Anet (19.05.2014 21:39)   
Az lenne a kérdésem, hogy mit kell ahhoz tenni hogy a menstruációm hamarabb megjöjjön?

RE: kérdés

Dr.Hollósy Tamás (21.05.2014 22:38)   
A menstruációs ciklust lehetőleg nem ajánlom bolygatni, ha csak nincs nyomós ok mellette. Különben biztonságosabb és egyszerűbb késleltetni a menstruációt, mint előrehozni. Ha például szedne fogamzásgátló tablettát, és mégis szeretné előrehozni a menstruációt, akkor ki kell hagyni a tabletta szedését úgy, hogy lehetőleg a vérzés arra az időpontra befejeződjön, amikor ez Önnek megfelel. Azonban ezt minél korábban hagyja ki, annál nagyobb a veszélye a rendszertelen vérzésnek. A késleltetésnél pedig az utolsó fogamzásgátló tabletta beszedését követő napon az újabb levél első tablettájával kell folytatni addig a napig amíg nem szeretné, hogy a menstruációja megjöjjön. Hasonlóan más hormonális szerrel is lehet a menstruációs ciklust befolyásolni, de ahhoz fel kell keresni a nőorvosát.

ciszta

Barnáné andrea (16.05.2014 14:05)   
Tisztelt doktor úr! a kérdésem a következő: két gyermekem van,36éves vagyok,a melleimben jóindulatú ciszták vannak mindig nézetem,de pár hónapja a jobb mellem folyamatosan fáj,a nőgyógyászom cseppeket ajánlott,de ugyan úgy érzékeny.el küldött a sebészetre ahol azt a választ kaptam hogy örüljek hogy fáj,mert az nem rossz indulatú,szedjem -e az indonalt vagy ne? köszönöm a válaszát

RE: ciszta

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 21:54)   
A ciszták a mellekben, legtöbb esetben jóindulatú elváltozást jelentenek és ezekre az Indonal nagyon sok esetben jó hatással van, vagyis objektíven eltűnhet a ciszta, vagy a panaszok, például az érzékenység is megszűnhet. Nagyobb figyelmet kell szentelni a cisztáknak olyan esetben ahol a családban (szülő, nagyszülő, nagynéni, testvér, vagy unokatestvérnél) már előfordult a mellek rosszindulatú megbetegedése. Mivel ez a fórum a közeli napokban leáll, nem tudok segíteni másképp, ahogy ezt az előző válaszomban megadtam az elérhetőségemen keresztül. Ez lehetséges mell megbetegedéseknél is, melyek rendszeres ultrahangos vizsgálati szűréseit is rendelés keretén belül végezzük.

Sok éve tartó fájdalom!

Dóra (15.05.2014 19:53)   
Tisztelt Doktor Úr! 2010 6. hónapjában el kezdtem szedni fogamzásgátló tablettát. 2014. mai napjáig fájdalmat érzek szexuális együttlét után 1-2 nappal. Fáj a pisilés, ég, csíp. Állandóan hólyaghurutot diagnosztizáltak a nőgyógyászati vizsgálatod. Adtak gyógyszert, beszedtem, de ugyan úgy elő jött ez a probléma. Azon gondolkoztam, hogy a fogamzásgátló tabletta okozhatja e ezt, mert azóta van így mióta szedem. Előtte semmi panaszom nem volt. Van úgy hogy 1-2 hétig tart a fájdalom érzet, aztán annyiba marad magától. 3 gyógyszert is próbáltam már mindegyiknél ugyan azzal a tapasztalattal. Nem kívánom már a szexet sem, félek is már előre tőle ha oda kerül a sor. Kérem segítsen. Válaszát előre is köszönöm!

RE: Sok éve tartó fájdalom!

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 21:05)   
Ilyen jellegű panaszok, melyek ilyen szorosan kapcsolódnak a szexuális élethez végleg megronthatják a párkapcsolatot. Sajnos a leírtakból nem lehet felelősségteljesen nyilatkozni, vagyis szükségét látom a nőgyógyászati vizsgálatnak, hogy problémáját orvosolni lehessen. Lehet, hogy ideiglenesen ( pár hónapig, lehet azonban hogy végleg is) szünetelteti-lezárja a közeli napokban az üzemeltető ezt a fórumot, ezért esetleg, ha Önnek megfelel, fogadhatom telefonon lefixált rendelési időpontomon, felajánlva segítségemet problémája megoldása érdekében. Az elérhetőségem 00421/905967603 telefonszám.

Hpv szemőlcs

Tibor (09.05.2014 23:10)   
Tisztelt doktor úr ! Januárban HPV szemölcsök nőttek rajtam az ágyékomban, úgy 10-15 db. Bőrgyógyásztól kapott ecsetelővel Condyline 3 nap kenés, 4 nap pihenő, el is múltak. Majd márciusban igaz jóval kevesebb, és kicsik ismét megjelentek. A maradék ecsetelővel el is múltak. Most májusban a végbél környékén jelentek meg ismét érzem hogy ott vannak.ezek elmúlnak, lehet spontán gyógyulás ? melyik terméket szedjem immunerősítésre? Üdvözlettel: Tibor

RE: Hpv szemőlcs

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 20:38)   
Lehetőleg a helyi kezelést is meg kellene ismételni, de ezzel együtt kezdjék meg párjával közösen az Indonal kúrát. Ez 2-3 hónapos kezelést igényel. Így nagy remény van, hogy sikerül szabadulni ettől a szemölcsöket (condylomákat) okozó HPV vírustól.

szexuális probléma

judit (08.05.2014 06:35)   
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy mikor a férjemmel házaséletet élünk utána a férjem nemiszervén a bör szétszakadozik fáj neki. Mi okozza ezt a problémát ön szerint? Én tehetek rola valoban vagy tölem független mert ha sokáig nem vagyunk eggyütt akkor sem mulik el? Válaszát elöre is köszönöm

RE: szexuális probléma

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 20:31)   
Ez a jelenség többnyire gombás megbetegedéseknél fordul elő. Vagyis, kezelhető lokálisan például Canesten krémmel is. Lényeg az, hogy azután hogy begyógyult a repedés még legalább 1 héten keresztül folytassa férje a kezelést. Természetesen az újrafertőzés elkerülése érdekében Önnél is szükséges egy nőgyógyászati vizsgálat, mert valószínűleg, ha még nem is érez problémát, mint nemi partner Ön is átkezelésre szorul.

vastagbél rák

Éva (06.05.2014 16:48)   
Tisztelt Dr. Úr! A férjemnél vastagbél rákot diagnosztizáltak, nem áttétes, korai stádiumú. A kérdésem az lenne, hogy az indonál melyik fajáját javasolja , hogy szedje. Olvastam, hogy vastagbéldaganatok esetén is hatásos. Köszönöm a válaszát!

RE: vastagbél rák

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 20:29)   
Ajánlott az Indonal szedése, konkrétan a férjének az Indonal Man kúraszerű szedését (3 hónapra) tudom ajánlani.

Aggodó nő

Bánfi krisztina (04.05.2014 23:53)   
Értem.Akkor addig ne is szoptassak még el nem mentem nő gyógyászhoz hogy mi a baj?De attól lehetek rákos,hogy nincs csomó a mellemben? Ahhoz még szerintem elég fiatal volnék (22 éves) vagyok családba senkinek nem volt még mell daganatja.Van sokfajta mell daganat igaz, Doktor úr? Valamelyikbe bele tartoznék?Egy jó pár centivel nagyobbak a bimbóudvarok Félek a mellráktól,de mindenképp elmegyek egy szakorvoshoz. Előre is köszönöm válaszát, és az előző kérdésemre is.

Menstruáció

Emi (03.05.2014 13:00)   
Jó napot! Nekem az lenne a problémám, hogy április 20-án megjött a menstruációm, rá 6 napra el is múlt. Tudni kell, hogy nekem mindig is (11éve) rendszertelenül jön meg, olykor kimarad heteket, vizsgaidőszakban 2 hónapot is. De ezeket a rendszertelen étkezésnek tudtam be, illetve a stresszesebb életmódomnak. Már az gyanús volt nekem, hogy áprilisban, a 11 év alatt először jött meg pont a 28. napon. Viszont mikor elmúlt, a barátomnál aludtam, lefeküdtünk többször, és arra lettem figyelmes, hogy a testnedvem keveredett a vérrel, és barnás folyás alakult ki. Eléggé megijedtem, mivel a menstruáció előtt vagy után jelentkezik ez a probléma, amikor elmúlik, "tünetmentes" vagyok a következő alkalomig. Ám másnap, 4 nappal a menstruációm megszűnése után, május 1-jén újra megjött, ami már a 3. napja tart. Mindenképpen el fogok menni nőgyógyászhoz, amint lezajlott a menstruációm, de addig is szeretnék egy szakembertől véleményt hallani, hogy ez mitől lehet! Válaszát előre is köszönöm!

RE: Menstruáció

Dr.Hollósy Tamás (16.05.2014 20:28)   
Sajnos nőgyógyászati vizsgálat nélkül csak találgatni lehetne. Mivel szabadságon voltam csak most tudok válaszolni, remélem azóta már felkereste nőorvosát és megfelelő gyógykezelésben részesült.

Aggodó nő

krisztina (01.05.2014 15:43)   
Tisztelt Dr.úr! A mellemen a bimbóudvar úgy vettem észre nagyobbodik,már szinte olyan nagy,és ereszkedik,hogy egyre jobban aggódom hogy mi lehet a baj. Mellrákos lehetnék? Vagy befolyásolja a menszesz? Vagy hormonzavaros lennék,azért ilyenek a melleim? Mert terhességem előtt 3hónapig megjött 3 hó-ig nem (össze-vissza)közbe teherbe estem.De már terhességem előtt is kezdődött a bimbóudvaron az elváltozás(csak kis mértékben)de mire mentem volna orvoshoz,mégse mentem az állapotom miatt. Gümőt nem érzek a mellemben,se nem váladékozik a bimbóm,nem gennyezik,semmi ilyen,de viszont szoptatok.A szoptatást hagyassam abba? Félek valami baja lesz a kislányomnak,hogy nem tudom mi van a melleimmel.Ez által lehet baja? Vagy vizsgáltassam már is ki?(15hónapos a kislányom)Mitől nagyobbodik a mellbimbóudvar? Mitől ereszkedik a mellem? Nagyon aggódom. Valamilyen választ kaphatnék öntől? Előre is köszönöm válaszát.

RE: Aggodó nő

Dr.Hollósy Tamás (02.05.2014 00:04)   
Annak ellenére, hogy részletesebben írta le a problémáját, ismét ajánlom, keresse fel nőorvosát, mert látatlanban, vizsgálat nélkül, nem szabad felelőtlen választ adni. Mondom ezt annak ellenére, hogy most már a bővebb információk szerint feltételezem, hogy nincs rosszindulatú elváltozás a mellein és a szoptatást is hogy nyugodt körülmények közt folytathassa, keresse fel az orvosát, mert Önnek és gyermekének is nyugalomra van szüksége. Ez pedig vizsgálat nélkül nem biztosítható.

Mióma

Ács Katalin (29.04.2014 13:30)   
Tisztelt Doktor Úr! A méh hátsó falában 40mm*35mm miómám van, mely bedomborítja a méh üregét. Az orvosom mióma eltávolító műtétet javasolt,bikinimetszésből. Még nem szültem. Milyen esélyeim vannak a szüléssel kapcsolatban? Kicsit félek, nehogy ki kelljen venni a méhem. Válaszát előre is köszönöm!

RE: Mióma

Dr.Hollósy Tamás (29.04.2014 20:55)   
Mivel nem szült én először az Esmya kúrát ajánlanám Önnek. Gondolom, hogyha rákérdez erre a konzervatív gyógymód lehetőségére, nőorvosa valószínűleg belemegy és lehetővé teszi ezt Önnek.

RE: Mióma

Ács Katalin (30.04.2014 16:12)   
Köszönöm válaszát! Igen, olvastam róla. És ha a műtét mellett döntök?

Méhen kívüli terhesség után

Nikol (28.04.2014 21:43)   
Tisztelt doktor úr.Méhen kívüli terhességem volt,másfél hét kórház után megrepedt a jobb oldali petevezetékem,megoperáltak,sajnos felvágták a hasam.A petevezetéken keletkezett repedést összevarták.Ez 11 hete történt.Viszont a gyógyulásom nem teljes sajnos.Folyamatos csípő,égető nyilalló fájdalmat érzek a metszés jobb oldalán és a lágyék fele is a nyirokcsomó résznél is fáj,valamint még a combomig zsibbadok.Ez normális?Mikorra várható, hogy fájdalommentes napjaim lesznek?Válaszát előre is köszönöm!

RE: Méhen kívüli terhesség után

Dr.Hollósy Tamás (28.04.2014 23:22)   
Valószínűleg gyulladásos elváltozás,vagy trombotozáció komplikálja a műtétet és a gyógyulás folyamatát. Minél előbb keresse fel nőorvosát, avagy a műtétet végző nőgyógyászati osztályt.

RE: RE: Méhen kívüli terhesség után

Dr.Hollósy Tamás (28.04.2014 23:26)   
Valószínűleg gyulladásos elváltozás,vagy trombotizáció komplikálja a műtétet és a gyógyulás folyamatát. Minél előbb keresse fel nőorvosát, avagy a műtétet végző nőgyógyászati osztályt.

Mell

Banfi krisztina (28.04.2014 14:19)   
Tisztelt doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz! Ha a mellen a bibóudvar elváltozik, nagyobb lesz, akkor ez minek a jele?

RE: Mell

Dr.Hollósy Tamás (28.04.2014 23:19)   
Látatlanban, vizsgálat nélkül nem lehet és nincs értelme véleményt nyilvánítani!

Esélye van a teherbe esésnek?

Regina (27.04.2014 23:46)   
Tisztelt Doktor Úr. 21 szemes fogamzásgátlót szedek és bizonyos okok miatt 1 szem tabletta kimaradt a 14. napon és nem pótoltam azt az 1 tablettát hanem úgy szedtem mintha bevettem volna így a 22. napon vettem be az utolsót szemet és az utolsó napon szeretkeztem a barátommal és nem védekeztünk. Van rá esély hogy terhes lehetek?

RE: Esélye van a teherbe esésnek?

Dr.Hollósy Tamás (28.04.2014 23:18)   
Ha addig rendszeresen szedte a fogamzásgátlót, akkor nem volna szabad, hogy esete problémát okozzon.

Letrox fogamzásgátlóval

Gurci (25.04.2014 10:59)   
Tisztelt Doktor úr! Abban szeretném kérni a segítségét, hogy megnézettem a pajzsmirigyemet, amiről kiderült hogy túlműködik, TSH 5-ös. Elmentem Endokrinológushoz, ott kaptam Letrox tablettát, 25mg-ot kell szednem naponta. Közben voltam nőgyógyásznál, aki pedig felírt nekem Qlaira fogamzásgátló tablettát, mert van 2 mini miómacsomóm. De én úgy hallottam, hogy a Letrox-ot nem szerencsés fogamzásgátló tablettával együtt szedni. Tudna nekem abban segíteni, hogy ez valóban így van-e, illetve valóban kell-e a mióma csomóra a fogamzásgátló tabletta? Kedves segítségét előre is nagyon köszönöm!

RE: Letrox fogamzásgátlóval

Dr.Hollósy Tamás (25.04.2014 22:24)   
Tudtommal a Letroxot a hypothyreosisra és nem hyperthyreosisra szokták adni. Továbbá az ösztrogén, mint általában, még ha minimális nagyságrendben is lelhető ebben a fogamzásgátlóban, teoretikusan inkább mióma növekedést okozhat, mint ellenkezőjét. Természetesen állapota nem jelenti azt, hogy abszolút nem szedheti ezt a fogamzásgátlót, de nem azért, hogy a miómás csomók eltűnjenek. A két gyógyszer párhuzamos használatával kapcsolatban, kérje ki az endokrinológusa véleményét.

Petefészekben 10 mm-es gömbölyded képlet

Éva (24.04.2014 13:29)   
Üdvözlöm Doktor Úr! Tegnap voltam nőgyógyásznál (rendszertelen menstruáció miatt ) Kértem hüvelyi ultrahangot. Nos látott egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képletet a petefészkemben. Kérdeztem: ciszta? Válasza: nem. Nem tudja mi lehet. Lehet akár meszesedés. (nem tudom miféle) illetve csúnya méhszájsebem is van. Amit 3 hét múlva, ha megyek a rákszűrés leletért akkor kikezel. Lelet a következőket tartalmazza pontosan: Kolp: kiterj. cer. Oc: 521 Amin próba: neg Gomba hüvely és vulva dirext kenetben: neg. Boraxos ecsetelés. Vv: R nagy ut., mob. afv-ben szabad körny. UH: 77x33 mm uterus, Jav. TVS. u.a. 9 mm-es endometrium, j.o. ov-ban egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képlet, adnextájakon. a MSZNUT. protokoll szerint végzett vizsgálat szerint kóros eltérés nem látható. Diagn.: Horm. dysfunc. ? Cerv. port. ut. Tu. ov. l.d.? Laborban hormon vizsg. + CA-125, lelettel co. Neg.-OC birt-ban kryoconis jav. ( Az ultrahang képen egy sötét részben fehér gömbként látszódott. ) A legrosszabbra gondolok... 28 éves vagyok :( El vagyok keseredve, hiszen ha ciszta lenne akkor megmondaná... ezen kívül mi lehet még a petefészkemben ? :( Másra nem tudok gondolni, minthogy valami daganat... De ilyen fiatalon is lehetséges? :( Köszönöm válaszát.

RE: Petefészekben 10 mm-es gömbölyded képlet

Dr.Hollósy Tamás (24.04.2014 22:23)   
A végleges választ a szövettan adja meg, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy rosszindulatú leletnek kell lennie. Gondolom, hogy az Ön esetében a CT vizsgálat, megtoldva Ca 125 vérvizsgálat eredményével, közelebb hozná a diagnózist. Hasonló hyperechogen ultrahang lelet a petefészken meglelhető egy veleszületett elváltozásnál a petefészken, amit dermoid cisztának is nevezünk és ez nem szokott rosszindulatú lenni, annak ellenére, hogy műtéti eltávolítását javasoljuk.

Ciszta

Anikó (21.04.2014 21:18)   
Tisztelt Doktor Úr! Dienille fogamzásgátló tablettát szedtem,amit orvosi javaslatra abba is hagytam jan. 22-én vettem be az utolsó szemet,24-én megjött.Februárban 25-én ismét megjött, az normális volt,a következő március 22-én jött meg.Amikor elmúlt rá 3 napra pecsételő vérzés jelentkezett 1 napig,ezután 2 napig semmi,majd újra.Ez így ment 1,5 hétig.Azután már csak fehér,vagy színtelen víz szerű valami jött.Úgy gondoltam elmegyek orvoshoz,már csak a rákszűrés miatt is.Az orvosom cisztát talált a jobb petefészkemben,diónyi nagyságút.Legalább is cisztára gyanakszik,mert amikor vizsgált,már alig ért hozzám nagyon fájt,és nem akarta még jobban megnyomni.Az orvos elküldött UH-ra,de azt majd csak ápr. 25-re kaptam leghamarabb időpontot.Azért írok Önnek,mert sokan mondanak nekem olyan dolgokat,hogy méhen kívüli terhesség,vagy csak terhesség,vagy lehet ciszta,és műteni kell.Ezeknek meg lehet az esélyük? Terhességre nem gondoltam még.Néha van egy kis hányingerem,szédülés,és kb 2 hete olyan a hasam mintha fel lennék puffadva.Elnézést,hogy ilyen sokat írok,csak megijedtem ezektől a dolgoktól amiket hallottam,és érdekelne a véleménye ezekről.Nagyon köszönöm a válaszát előre is! Üdvözlettel: Anikó

RE: Ciszta

Dr.Hollósy Tamás (22.04.2014 15:19)   
Először is ajánlom, hogy vegye meg gyógyszertárban a terhességi tesztet, ha az eredmény pozitív, akkor rögtön keressen fel nőorvost, mert valóban legfontosabb kizárni (még április 25 előtt) a méhen kívüli terhességet, különösen, ha panaszaihoz társulna még hányinger, ájulás, vagy szédülés. A leírt panaszok alapján nőgyógyászati vizsgálat nélkül, különösen, UH vizsgálat eredménye nélkül ( manapság ritkán fordul elő, hogy a rendelő nem rendelkezik UH készülékkel), felelőtlen dolog lenne latolgatásokba merülni.

RE: RE: Ciszta

Anikó (25.04.2014 21:10)   
Tisztelt Doktor Úr! Megfogadtam a tanácsát,és vettem terhességi tesztet,ami negatív lett.A panaszaim nem múltak,és még nem jött meg.Ma elmentem UH-ra ahol ezt írták,és nem mondtak semmit sem,és én ebből nem értek semmit se: Az uterus 57x28x30mm-es nagyságú,Endometrium: 5mm-es vastagságú,bo.ováriumnak megfelelően 35x37mm-es több rekeszes echómentes képlet látható.Jav.:ß HCG Vérvételre el is mentem,és majd csak hétfőn lesz eredményem,és akkor megyek az orvoshoz is.Ő se fog nekem valószínűleg többet mondani ami a leleten van,így ezért írtam ismét Önnek.Igyekszem keresni egy jó magánorvost a környéken(Békés megye),mert úgy látom a szakrendelésen nem sokra megyek,és választ sem kapok.Válaszát előre is nagyon köszönöm!

RE: Ciszta

Anikó (22.04.2014 10:22)   
Még annyit szeretnék mondani,hogy a menszeszem,még március 22-óta nem jött meg.Az orvosom írt fel nekem Gynoflor hüvelytablettát,amit másfélnaponta 1-et kellene használnom.Amint elmúlna a menszeszem akkor kellene elkezdenem alkalmazni a gyógyszert,de nem tudom meddig várjak arra,hogy megjöjjön.Nagyon erős görcseim vannak,és ma reggelre erős alhasi égő érzés jelentkezett,és mintha lázas lettem volna,de jobban a hasamnál éreztem.A melleim is fájnak,váltakozó,hogy mikor melyik.A fogamzásgátló okozhat ilyen zavarokat,hogy abba hagytam a szedését?Üdv: Anikó

RE: RE: Ciszta

Dr.Hollósy Tamás (22.04.2014 15:19)   
Először is ajánlom, hogy vegye meg gyógyszertárban a terhességi tesztet, ha az eredmény pozitív, akkor rögtön keressen fel nőorvost, mert valóban legfontosabb kizárni (még április 25 előtt) a méhen kívüli terhességet, különösen, ha panaszaihoz társulna még hányinger, ájulás, vagy szédülés. A leírt panaszok alapján nőgyógyászati vizsgálat nélkül, különösen, UH vizsgálat eredménye nélkül ( manapság ritkán fordul elő, hogy a rendelő nem rendelkezik UH készülékkel), felelőtlen dolog lenne latolgatásokba merülni.

HPV

Zsuzsanna (19.04.2014 22:03)   
Tisztelt doktor úr! A nőgyógyászom,LSIL CIN1 HPV gyanút diagnosztizált. A leletemre nem volt ráírva hogy P1,P2,P3,P4,P5,ez mit jelent? Több mint tízen nyolc éve vagyunk együtt a párommal, és egyikünk sem volt mással,hogyan kaphattam HPV-t? Február óta nem jött meg a menzeszem,a két dolognak lehet köze egymáshoz?Az Indonal segíthet?Válaszát előre is köszönöm.

RE: HPV

Dr.Hollósy Tamás (20.04.2014 18:58)   
LSIL a méhnyak laphám rétegének enyhe eltérését jelenti a normál laphámréteghez képest. Ilyen elváltozást okozhat egyéb kórokozó is, nemcsak a HPV vírus. Vagyis szükség lesz kontroll vizsgálatra, amelyre bizonyára nőorvosa már berendelte. Ilyenkor kérhet még folyékony médiumra sejtkenetet, amely pontosabb eredményt adhat, és egyben kivizsgálható a HPV vírus veszélyesebb fajtáinak jelenléte a szervezetében, vagyis a méhnyakban, ahol legtöbbször szokott megtelepedni. Az Indonalos átkezeléssel bizonyára nem tesz rosszat magának.

furcsa tünet

aggódó nő (17.04.2014 18:49)   
Tisztelt doktor úr! Olyan gondom van, hogy mindkét mellbimbómból genny jön kis nyomás hatására is.hónapok óta fent áll a probléma, viszont pár napja már az egyikből véres genny folyik! Mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm!

RE: furcsa tünet

Dr.Hollósy Tamás (18.04.2014 21:59)   
Keresse fel halogatás nélkül nőorvosát, aki bizonyára a váladékozó mellekből sejtkenetet vesz le és elküldi citológiai vizsgálatra. Mivel a skála banális problémáktól, egészen a kezdődő rosszindulatú elváltozásokig terjedhet, szükség van a tünet mielőbbi diagnosztizálásra és természetesen kezelésére.

második babát szeretnénk--esmya26

esmya26 (15.04.2014 22:11)   
Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapig szedtem a esmya gyógyszert. Két miómából 1 eltűnt, a másik pedig összezsugorodott a felére.Most már eltelt 1 hónap a kúra óta és egyenlőre a vérzésem kb.5 napja csak barnás pecsételős vagy ritkán élénk piros, de nagyon minimális.én nem mondanám ezt rendes menstruációnak.Ez ilyenkor normális és pár napon belül lesz rendes menszeszem??vagy esetleg ezt még a megmaradt mióma okozza megint, mert ilyen tüneteim voltak a gyógyszer szedése előtt is?? Válaszát előre is köszönöm!

RE: második babát szeretnénk--esmya26

Dr.Hollósy Tamás (18.04.2014 21:58)   
Jó lenne tudni, hogy az anyaméh milyen részén helyezkedtek el a miómák. Ha netán a nyálkahártya közvetlen szomszédságában helyezkedik el a mióma, akkor ez okozhat még rendszertelen vérzést. Reméljük, csak átmeneti rendellenségről van szó, amely az Esmya utóhatásának tudható be.

citologia

krisztina (14.04.2014 21:14)   
Tisztelt dr ur. 2 honapja volt vizsgalatom. P2 gyulladas. Gardenella. Koilocytak. Most elmentem mas orvoshoz. Levette a citologiat majd bekent valami barnaval es mondta hogy ahol barna ott ep resz van es volt ahol nem volt barnas ott azt mondta hogy koros es le fogja egetni . Ez most hpv vagy rak? Nagyon remult vagyok mert 4 eve mar volt p4 miatt konizaciom . Mit javasol? Koszonettel tisztelettel.

RE: citologia

Dr.Hollósy Tamás (18.04.2014 21:56)   
A lelete szerint, vagyis a P2, nem indokolja a műtétet sem a fagyasztást a méhszájon. Remélhetőleg a Gardnerella kórokozó miatt már átlett kezelve. Mivel a múltban volt már konizációs műtéte, kérjen esetleg kontroll sejtkenetet (citológiát), lehetőleg folyékony médiumra un LBC talajra, amelyen a sejtkeneten kívül lehetőség van választ kapni a HPV vírus jelenlétére is.

Hpv

Marcsi (14.04.2014 14:02)   
Tisztelt Doktor úr!A condyloma acuminatum virus okozta szemölcstöl az Indol3c szedésével ki lehet gyógyulni?köszönöm .

RE: Hpv

Dr.Hollósy Tamás (18.04.2014 21:53)   
Igen, kigyógyítható az indol3karbinollal, de gyorsabb a kikezelés folyamata, ha még megtoldjuk helyi kezeléssel is, például Wartec krém segítségével.

mi lehet az oka?

Alexa (14.04.2014 14:01)   
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok közel 2éve szedek fogamzásgátlót azonban egy bő hónapja abba hagytam és 2-án menstruációm első napján újra elkezdtem szedni, tehát már közel egy hete el kellett volna hogy múljon, de ehelyett 6 napja barna folyásom van, a mainap viszont kissé pirosassá vált. Mitől van ez?? Válaszát előre is köszönöm!

RE: mi lehet az oka?

Dr.Hollósy Tamás (18.04.2014 21:51)   
Sajnos az Ön esetében nem szabad és nem lenne korrekt helyettesíteni a vizsgálatot holmi lehetőségek felvázolásaival.

petefészek ciszta

Andrea (13.04.2014 20:31)   
Tisztelt doktor úr! 26 éves nő vagyok, 5 hónapja műtöttek petefészek cisztával. A pontos diagnózis endometriózisos ciszta volt. Azóta nincs semmi panaszom, azon kívül, hogy párszor előfordult már, hogy véreztem. Nem úgy mint menstruációkor, hanem csak keveset és az is, csak 1-2 napig tart. Viszont nem tudom, hogy ez normális-e ebben az esetben, mivel a műtét óta, napi rendszerességel szedem a Mistra fogamzásgátlót, amit pont azért írt fel az orvosom, hogy ne legyen menstruációm?! Nagy gond lehet ez? A választ előre is köszönöm!

RE: petefészek ciszta

Dr.Hollósy Tamás (13.04.2014 23:19)   
Amennyiben sikerült a műtét során az endometriotikus cisztával teljesen eltűntetni ezt a gócot helyénvaló a fogamzásgátló kezelés is. Ettől még jobb megoldás és válasz a probléma kikezelésére az lenne, ha sikeresen vállalhatna egy kisbabát. Így a „terhesség”, áldott állapot mellett az endometriózisa is nagy valószínűséggel végleg megoldódna.

HPV ismét

Anita (11.04.2014 18:26)   
Tisztelt Doktor Úr! Két évvel ezelőtt HPV miatt műtéten estem át.HPV 18 volt kimutatható.Műtét után HPV elleni védőoltást megkaptam.Két évig tünetmentes voltam.Most ismét a rákszűrési eredményem PII HPV gyanú.Orvosom azt a tájékoztatást adta, hogy egyenlőre nem kell ezzel foglalkozni,6 hónap múlva kontroll. Egyáltalán nem megnyugtató válasz, hiszen már egy műtéten túl vagyok és nem szeretném,ha ismét erre kerülne a sor. Kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni,a vírus ellen, van e erre valami megoldás, még mielőtt súlyosbodna a helyzet. Válaszát köszönöm!

RE: HPV ismét

Dr.Hollósy Tamás (13.04.2014 22:56)   
Megnyugodhat a sejtkenete tökéletes a HPV gyanú még nem jelenti azt, hogy méhnyak rák veszélyezteti. A HPV vírus ellen legalább olyan hatással bír egy három hónapos Indonal kúra mint az oltás, azonban feltétlenül szükséges lenne, hogy a szexuális partnere is egyszerre Önnel szedjen fel egy ilyen kezelést. Természetesen 6 hónap után használja ki a kontrollvizsgálat lehetőségét.

fogamzásgátló

virág (10.04.2014 22:17)   
Tisztelt Doktor Úr! Lányom 9éve szed fogamzásgátlót jelenleg melianet.Az utóbbi időben azt vette észre,hogy a szája körül a bőr szine megváltozott,sötétebb lett .Nem kifejezetten olyan mint a máj folt de feltűnő.A kérdésem az lenne,hogy okozhatja-e a fogamzásgátló?Ha abbahagyja akkor milyen védekezési módot javasolna neki?Jelenleg 26 éves és még nem szült.Szedjen-e indonalt és csináljon-e máj méregtelenitést?Aggódom érte. Előre is köszönöm a válaszát.

RE: fogamzásgátló

Dr.Hollósy Tamás (13.04.2014 22:47)   
Látatlanban nehéz véleményt mondani, azonban ajánlom, hogy először is bőrgyógyászhoz forduljon a lánya. A hormonális fogamzásgátlók szedésénél ritkán fordul elő fokozott bőr pigmentáció, azért mégis, ha Ön szerint is feltűnő, akkor inkább a fogamzásgátló mellőzése és a máj kímélése lenne a célszerű, vagyis maradjanak az óvszeres fogamzásgátlásnál. Ha a bőrgyógyászati+egyéb (pld endokrin) vizsgálat is negatív eredménnyel zárul, akkor lehetne az Indonalt preventíven is szedni, vagyis elég lenne napi 1x1 kapszula.

adagolás

Marcsi (10.04.2014 13:06)   
Tisztelt Doktor úr!AzIndol3c 80kg fölött 3db kapszulát javasol ezt egyszerre vagy 3x1 adagban kell beszedni! köszönöm.

RE: adagolás

Dr.Hollósy Tamás (13.04.2014 22:42)   
Az Indonalt szedheti egyszerre, de naponta 3x1 adagolás is megengedett.

HPV fetrőzés

Erika (01.04.2014 10:03)   
Tisztelt Doktor Úr! Lányomnál kb. 4 hónappal ezelőtt a végbél tájékán candylomák jelentek meg, amelyek ecsetelésre elmúltak.Sajnos a végbélben az apró szemölcsökkel a proktológus nem tudott mit kezdeni, ezek lehet, hogy még megvannak, panaszokat nem okoznak. A nőgyógyász a vizsgált területen nem látott szemölcsöket. A lányom kért egy speciális vérvizsgálatot, mely kimutatta a HP11, és 16 jelenlétét a szervezetében. Már beszedett 1 doboz Isoprinosine tbl-t, most, hogy megjött a rossz eredmény, folytatni fogja, és beszedi a másik dobozzal is. Ajánlja-e a Doktor Úr, hogy e mellett szedjen Indonal tablettát, s ha igen, milyen dózisban és mennyi ideig? Szedje-e a kétféle tablettát, vagy elegendő csak az egyiket szednie? Ha igen, melyik a hatásosabb? Még egy kérdés: olvastuk, hogy a HPV nemi úton terjedő fertőzés. A lányom nem él nemi életet. Nem érti, akkor hogyan kaphatta meg ezt a vírust? Nagyon el van keseredve, és fél a végbélráktól. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

RE: HPV fetrőzés

Dr.Hollósy Tamás (02.04.2014 20:19)   
Rögtön azzal kezdem, be kell valljam, nem tudom a választ arra, hogy miképp fertőződhetett a lánya, ha nem élt eddig nemi életet. Esetleg ajánlom visszagondolni, akár kislány korában nem történhetett-e fertőzés „szennyezet ujjacskájával”, gyanús környezetben, mivel a HPV vírusnak oda kellett a végbélhez valahogy jutni. Meg vagyok győződve, hogy a kezelések után nem kell majd félni a végbélráktól. Az Ön esetében először fejezze be az Isoprinosine kúrát és csak azután szedjen ki egy három hónapos Indonal kezelést, 80 kg testsúlyig elég 2 kapszula naponta, jobb egyszerre, de lehet 2x1 naponta is. Az Indonal használattal kapcsolatban még annyit, hogy nem használható egyszerre gyomorsav gátlókkal, mert akkor blokkolva van a feszívódásuk.

Vérzéses rendellenesség

Judit (31.03.2014 15:48)   
Tisztelt Doktor Úr!48 éves két gyermekes anyuka vagyok. Erős, darabos, elhúzódó vérzéssel utaltak be kórházba egy hónappal ezelőtt küretre.A kórházi vizsgálat során kiderült még, hogy van egy megszületőben lévő 5 cm-es mióma. / az onkológiai vizsgálat során ez nem derült ki, pedig ultrahanggal is megvizsgált a doktor úr Viszont már 4 évvel ezelőtt megállapítottak egy miómát ami 2.5 cm-es de az stagnál, ugyan akkora még mindig./ A kórházban elvégezték a küretet és a megszületőben lévő miómát is kivették. A szövettani eredmények jók lettek. A mensesem időben jött meg, 3-4 napig kis mennyiség volt, már-már azt hittem hogy rendeződött, de a 6. napon megint nagyon erős, görcsös és ma még erősebb lett a 7. napon. Jó nem olyan mértékű mint a küret előtt, de elég sok és meg vagyok ijedve. Azt hittem hogy a kürettel vissza áll a menses. Most megyek vissza menses után kontrollra, lehet hogy hormonális probléma okozza, vagy esetleg a másik mióma? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel Judit

RE: Vérzéses rendellenesség

Dr.Hollósy Tamás (31.03.2014 22:22)   
Hála Istennek a szövettani eredmények jók lettek és ez a lényeg. Az egyik mióma megoldódott a másikat pedig további szűrő kontroll vizsgálatoknál megfigyelés alatt tarthatják. A növekedésére kevesebb esélyt látok, mert valószínűleg közeledik az átmenet, és ha leáll a menstruációs ciklus a miómák általában nem szoktak már növekedni. A nők életében az első menstruáció beállta és a klimax körüli időszak az, amikor gyakrabban előfordulhatnak hormonális problémák, ennek következményeként pedig vérzés rendellenességek. Természetesen ezért fel kell keresni nőorvosát, mert kezelésére szorul. Továbbá azért is, hogy ultrahanggal megnézze, hol helyezkedik el a mióma, mert ha ez is közvetlen a méh nyálkahártyájához tapad, akkor nem kizárt, hogy jövőben mégis műtétre szorul.

HPV

Lilianna (27.03.2014 12:57)   
szep napot Dr.Ur. szeretnem megkerdezni hogy fel eve kiderult hogy CIN 1 HPV van.40 eves vagyok.Hogy lehet eszre venni 6 honan napi 1tabl. indonal utan a javulast? hogy jelentkezik. Fajhat ettol a hasam parhuzamosan a derekammal? mire kell figyelni hogy javult-e valami? kihehet ebbol gyogyulni?,

RE: HPV

Dr.Hollósy Tamás (29.03.2014 13:49)   
Soraiból nem tudni, hogy HPV vírus melyik válfaja lett Önnél megállapítva, alacsony rizikójú, vagy magas rizikós csoportba tartozó HPV vírus. Továbbá, az Indonal szedésénél, hogy hatásos lehessen az 1x1 kapszula naponta, aláadagolt- kevés. Sőt 80kg testsúly felett már 3 cps naponta lx az ajánlott adagolás. Természetesen teljesen nem lehet kizárni, hogy így is megbirkózott az immunrendszere ezzel a problémával, de választ csak az ismételt nőgyógyászati szűrővizsgálat adhat erre.

változókor

Linda (20.03.2014 10:34)   
Tisztelt Doktor úr! 50 éves vagyok,eddig rendben volt a menses,de 3 hónapja elmaradt. A teszt negativ. Hőhullám,mellfeszülés,álmatlanság jelentkezik. A kérdésem: kell -e védekezni,orvost felkeresni....lehetséges e a fogamzás ilyenkor.

RE: változókor

Dr.Hollósy Tamás (24.03.2014 21:26)   
Körülbelül 1 éves menstruáció nélküli időszaknak kell eltelni ahhoz, amikor is már úgy tartjuk, hogy nem valószínűsíthető a teherbeesés az átmenetben. A leírt panaszai is azt támasszák alá, hogy a klimax Önnél is beköszöntött. Panaszok elkerülésére, nem ajánlom kezdeni mindjárt szintetikus készítményekkel a hormonális pótlást, hanem növényekkel. Előnye az utóbbiaknak az, hogy kiküszöbölhetjük a nem kívánt, káros mellékhatásoktól a női szervezetet. Természetesen nőgyógyászati preventív kontrollokra továbbra is szüksége lesz.

Indonál 90db

erika Szmola (20.03.2014 00:19)   
indonál 90 db megmaradt /barátnőnek vásárolt :( / 90 db-os Indonál kapszulát barátni áron sürgősen átadnám! 06309420051 Erika

RE: Indonál 90db

Kürthy Lia (20.03.2014 11:26)   
Kedves Erika! Érdekelne az Indonál. Mikor jár le a szavatossága és mennyiért adod? Üdvözlettel: Kürthy Lia

Méhszájseb/ sörgős/

T.Ildiko (18.03.2014 22:03)   
Tisztelt Doktor Úr!Mai napon voltam az esedékes éves rákszűrésen,különösebb panaszom vérzés, fájdalom nincs,/53 éves vagyok/ viszont a méhszájon egy borsószemnyi csomót éreztem, 93-ban már volt egy plasztikám és azóta semmi panasz nem volt.Most az orvosom szerint,szó szerint/elsimult portio, külső méhszájban vérzékeny polypoid képlet/ Uh. negatív. Javaslata szerint /nem polip/ megvárjuk a cit.eredményt, de ha jó abban az esetben is szövettani kimetszést javasol. Ettől teszi függővé a továbbiakat.Ön szerint mi lehet ez? elkerülhető- e a műtét?el kezdjem-e szedni és hogyan az indonalt?Várom válaszát.Üdvözlettel!

RE: Méhszájseb/ sörgős/

Dr.Hollósy Tamás (19.03.2014 21:17)   
A méhszáj polypoid kinövését el kell távolítatni és szövettani vizsgálatnak alávetni. Ez nem jelent nagy beavatkozást, de jelentős választ ad a további kezelésre és arra is, hogy a polypoid elváltozás jóindulatú, abban az esetben nem kell egyéb beavatkozás, és jöhet az Indonal. Ha az elváltozás szövettanilag gyanús, vagy rosszindulatú, akkor időben lehet meglépni a kellő műtétet, vagy kezelést. Ebben az esetben az Indonal nem pótolja, hanem kiegészíti majd ezt a kezelést.

Erős vérzés

Zsuzsa (18.03.2014 10:59)   
Tisztelt Doktor Úr! 52 éves vagyok , eddig elég sok nőgyógyászati problémám volt, műtöttek méhszájsebbel,endometriózissal,volt petefészekcisztám,nemrég miómát állapítottak meg. Tavaly év végén a vérzésem nagyon erős volt, gyógyszerrel csillapították. Azóta egyszer jött meg a várt időben problémamentesen,utoljára pedig csak két napos jelzés értékű barnás vérzésem volt. A klímax kellemetlen tüneteit érzem, hőhullám, mellfájdalom, álmatlanság. Szeretném megkérdezni, hogy szedhetem-e az Indonal tablettát.Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

RE: Erős vérzés

Dr.Hollósy Tamás (19.03.2014 21:16)   
Mivel az Indonal hatóanyaga (indol3karbinol) a nőknél pozitívan befolyásolja a hormonális anyagcserét és az immunitásra is hasonlóan hat, tudom Önnek is az Indonal szedését ajánlani. Előfeltétele azonban, egy negatív nőgyógyászati vizsgálat eredmény. Itt Önnél főleg a sejtkenet eredményre és nem túl magas méh nyálkahártya ultrahangos értékére gondolok.

RE: RE: Erős vérzés

Zsuzsa (19.03.2014 22:14)   
Tisztelt Doktor Úr! Az ultrahang eredménye: 8,9 mm / nyálkahártya/. Szeretném kérdezni, hogy ez melyik tartományba esik. Köszönettel várom válaszát!

HPV 6-11 férfinél

Szilvia (17.03.2014 19:59)   
Tisztelt Doktor Úr! Páromnél 3 éve HPV 6,11-t diagnosztizáltak, miután a nemi szerven megjelenő szemölcsök miatt felkerestük a bőrgyógyászatot. Azóta nemibeteg gondozóban is voltunk. Kb 4-5 üveg Wartec ecsetelőt elhasználtunk. Nálam is végeztek vizsgálatot, én nem kaptam el. Nem, hogy elmúltak volna, jöttek újabbak. Még mindíj legalább 10 makacs szemölcs van, de azt látom a Wartec már nem igazán használ. Kérem segítségét, mit ajánlana páromnak? Köszönettel: Szilvia

RE: HPV 6-11 férfinél

Dr.Hollósy Tamás (17.03.2014 21:40)   
A lokális Wartec kezelés mellett partnere szedjen fel egy 3 hónapos Indonal kúrát. Szükség szerint, egy kéthónapos szünetet tartva, meg lehet ismételni ezt a kezelést. Annak ellenére, hogy Önnél nem lett kimutatva a HPV vírus, ajánlom, preventíven szedjen Ön is fel legalább egy két hónapos kúrát. Az immunrendszer teljesítőképessége különböző lehet, azonban feltételezhető, hogy az ajánlott kezelés idővel meghozza partnerénél a kívánt eredményt!

Indonal alkalmazása

Viktória Zelenák (12.03.2014 06:21)   
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék hogy az Indonal-t hogyan érdemes szedni, ha csak immunerősítés illetve megelőzés céljából használom. Az adagolásra napi 2 kapszulát írnak. Szükséges e mind a 2-t beszedni és egyszerre vagy külön? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Viktória

RE: Indonal alkalmazása

Dr.Hollósy Tamás (13.03.2014 22:02)   
Az Indonal szedésének mindkét módja lehetséges. Amennyiben nem okoz nagyobb felfúvódást egyszerűbb a 2 kapszulát beszedni egyszerre.

fogamzásgátló

mónika (11.03.2014 21:48)   
Tisztelt Doktor Úr!Lányom kb.7éve szed fogamzásgátlót, jelenleg/Yange 0.002mg/.Hónapok óta a havi vérzés idején azt tapasztalja,hogy alig van némi vérzése és az is rövid ideig tart kb2 napig.Mi lehet a probléma?

RE: fogamzásgátló

Dr.Hollósy Tamás (12.03.2014 21:20)   
Semmi rendkívüli jelenség, hogy a bifázisos hormonális fogamzásgátlók szedésénél gyengébb intenzitású és rövidebb ideig is tarthat a vérzés.

HPV-gyanú

Ilona 5959 (11.03.2014 11:41)   
Tisztelt Doktor ÚR! Cytológia vizsgálatom eredménye:P2-,,atropia és hpv gyanú,gát részen csak jobb oldalon piros fájó rész,ami égető érzés is.Egy hónapja jelentkezett és nem javul az orvos Klion kúpot és Diprosalic kenőcsöt irt fel.Szeretném tudni várható-e javulás és van-e valami más teendő?-elkezdtem az Indonál tabletta szedését is.Válaszát előre is köszönöm.

RE: HPV-gyanú

Dr.Hollósy Tamás (12.03.2014 15:29)   
Vizsgálat nélkül nehéz véleményt mondani. Feltételezem, hogy gombás megbetegedés okozza a panaszát. Mivel egy hónapja észlelte először a kóros elváltozást, számítani kell arra, hogy elhúzódik a kezelés, de akkor is egy hét után kell már javulást észlelni.

RE: RE: HPV-gyanú

Lilianna (27.03.2014 12:23)   
Hogy lehet ,hogy jeletkezik a javulas? mit veszek eszre? mire kell figyelni??

indonal

Éva (10.03.2014 19:20)   
Tisztelt Doktor Úr! Hpv miatt 2 hónapja szedem az Indonalt, azóta először 8 napot, most pedig már 11 napot késik a menstruációm.Lehet, hogy a gyógyszerre így reagál a szervezetem, vagy talán abba kéne hagynom a szedést?

RE: indonal

Dr.Hollósy Tamás (12.03.2014 15:28)   
Feltételezem, hogy nem az Indonal szedése okozza a menstruációkésést. Ellenkező hatása ismert, amikor is a rendszertelen ciklust szabályossá teszi. Mivel nem zárható ki, hogy az Ön szervezete atipikusan reagál, szüneteltesse 1-2 hónapra, azután ismét folytathatja az Indonal szedését.

indonál 90 db

erika (04.03.2014 14:22)   
megmaradt /barátnőnek vásárolt :( / 90 db-os Indonál kapszulát barátni áron sürgősen átadnám! 06309420051 Erika

cyszta endometriodes

judit (04.03.2014 07:00)   
Tisztelt Doktor!Erös alhasi panaszaim voltak ezért el mentem a nögyógyaszatra.Ahol állapitoták meg most szó szerint leirom azt ami a leletben van.Jobb oldalon tapintásra érzékeny.Jobb ovariumnak megfelelöen egy 29mm átméröjü kétosztatucysta ábrázolodik egyik részben echoszegény,másikban echodenz bennékkel. dg:cystaov endometrioides 1.d Adexitis subacuta Kérdésem ez mit jelent?Mit tegyek? egy aggodo 26 éves anyuka válaszát elöre is köszönöm

RE: cyszta endometriodes

Dr.Hollósy Tamás (04.03.2014 21:59)   
A leletén a petefészek gyulladásos elváltozását írta le az orvosa. Természetesen ez még nincs lezárva, valószínűleg csak az átkezelés, vagy laboratóriumi vizsgálatok után lehet felállítani a végleges diagnózist és ez határozza meg, hogy elég lesz a konzervatív kezelés, vagy műtétre is kell majd számítani.

Küret után

Istvánné Kele (04.03.2014 05:47)   
Küret után 5-6 nappal megjött a vérzésem. A szövettan eredménye jó lett. 51 éves vagyok. Esmya irt fel az orvos.ez megoldja a problémát.

RE: Küret után

Dr.Hollósy Tamás (04.03.2014 21:57)   
Lényeges dolog, hogy jó a szövettani eredménye. Azonban ilyenkor a vérzés csak gyenge pecsételő vérzés szokott lenni. Az Ön esetében ajánlom, keresse fel nőorvosát, mert vagy nem sikerült jól kitisztítani a méhüreget és benn maradt még a nyálkahártyából, vagy ha a kontroll ultrahang vizsgálat után mégis lehet számítani arra, hogy kilökődik a benn maradt szövet, szerintem szüksége lesz még gyógyszeres segítségre. Az Esmyát a myomás méh elváltozásánál szokták előírni, ebben segíthet.

Hpv vírus

Ádám Krisztina (27.02.2014 13:19)   
Jó napot kívánok dr.úr!A Kérdésem a következö lenne.Hpv virussal kapcsolatos.Holnap lesz két hete hogy négy éve nem voltam Magyarországon.A volt barátomnál vagyok,és a mai nap vettem tudomást eről a vírusról.Ugyanis a volt barátomnak van egy barátnője akinek hpv vírusa van és egyébb nemi betegsége amiről konkrétan nem tudok.És én ezalatt az idő alatt szexuális életett létesítetettem vele persze én marha,ovszer nélkül. A barátomat kérdőre vontam ezzel kapcsolatban,és azt mondta voltak órvosnál,és az órvos,Azi Sandoz 500 mg,3db,os.tabletát irt fel számukra.Velem csak az a gond hogy nincs érvényes tb.kártyám az egyik a másik viszont pénzem sincs hogy per pillanat meg tudhassam hogy kaphatam e" el valamilyen betegséget a barátomtól vagy esetleg számithatok erre a hpv vírusra én is.Negyven éves vagyok és még nem voltam nemi fertőzöt.És nagyon aggodom e miatt.Vállaszát előre is megöszönöm.Tisztelettel:Ádám Krisztina.

RE: Hpv vírus

Dr.Hollósy Tamás (27.02.2014 21:51)   
A kritikát mellőzöm, hiszen az önkritikát már gyakorolta. Ha már a partnere ilyen helyzetbe hozta, akkor ajánlom, térítse meg az Ön vizsgálatát, ha kell a gyógyszeres kezelésének árát is.

Fórum

Az ambuláns nőgyógyász többéves gyakorlatával rendelkező doktor úr kész megosztani Önnel saját tapasztalatait. Kérdése van? Megkérdezheti a doktor Hollósy Tamás urat a Fórumban.